Καλάβρυτα: Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος – Ενημερωτική ομιλία, σήμερα, για το πρόγραμμα ScyLight & τις μελλοντικές δράσεις

11.09.2020 / 4:22
aristarxos_kalavrita

Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Εθνικό Αστεροσκοπείο διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 19:00, στο πέτρινο κτίριο, στη κεντρική πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για τη πρόσφατη ένταξη του Αρίσταρχου, στο πρόγραμμα Scylight της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας καθώς και τις σχεδιαζόμενες μελλοντικές δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  Ο κ. Βασιλάκος είναι ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και διευθυντής ερευνών στο κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων και επίγειων σταθμών αντικαθιστούν τα ραδιοκύματα με συστήματα λέιζερ και είναι ευρύτερα γνωστές ως “fibre in the sky”. Πρόκειται για μία καινοτομική τεχνολογία που αλλάζει ριζικά τις δορυφορικές επικοινωνίες όπως τις γνωρίζουμε, θέτοντας τις βάσεις για την ενοποίηση των δορυφορικών δικτύων με τα σύγχρονα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ένταξη του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος στο Χελμό ως πρώτος πιλοτικός σταθμός του ευρυζωνικού δικτύου ScyLight (Fibre in the Sky) δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για το Εθνικό Αστεροσκοπείο όσο και για την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα