Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έδεσε το ρυμουλκό στο ακυβέρνητο «ΑEOLOS», αδύνατο να προχωρήσει η ρυμούλκηση | dete

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έδεσε το ρυμουλκό στο ακυβέρνητο «ΑEOLOS», αδύνατο να προχωρήσει η ρυμούλκηση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τη ρυμούλκυση του φορτηγού πλοίου «ΑΕΟLOS» που βρέθηκε ακυβέρνητο στο Μυρτώο Πέλαγος μετά από βλάβη στο πηδάλιο ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Το ρυμουλκό που κατάφερε να προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας κατάφερε να προσδεθεί στο «AEOLOS» λόγω, όμως, των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης σε ασφαλές λιμάνι.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό εξετάζεται να αποπλεύσει και δεύτερο ρυμουλκό από τον Πειραιά.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται επικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενικαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.