Κακοκαιρία Ηφαιστίωνας: Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο Κρήτης μετατράπηκε σε… πισίνα | dete

Κακοκαιρία Ηφαιστίωνας: Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο Κρήτης μετατράπηκε σε… πισίνα

Η κακοκαιρία Ηφαιστίωνας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο γήπεδο της Αθλητικής Εξόρμησης Κατσαμπά (ΑΕΚ), στην περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα που έγινε... ένα με τον αγωνιστικό χώρο, μετέτρεψαν σε λιμνοθάλασσα -όχι μόνο το γήπεδο- και ένα μεγάλο μέρος της περιοχής που αυτό βρίσκεται.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Α.Ε. Κατσαμπά, Γιάννης Μαστορίδης, και σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν είναι η πρώτη φορά που το γήπεδο εν μέσω κακοκαιρίας «βουλιάζει» στο νερό. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «είναι η πρώτη φορά που οι καταστροφές έχουν τόσο μεγάλη έκταση».

Το νερό σε αρκετά σημεία έφτασε το ένα μέτρο, ενώ τόσο τα γραφεία όσο και τα αποδυτήρια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές. «Η θάλασσα έγινε ένα με το γήπεδο», σημείωσε ο κ. Μαστορίδης, που διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος τι πρόκειται να γίνει με τις ομάδες που προπονούνται εκεί και κυρίως τι θα μπορέσει να γίνει με τα δεκάδες μικρά παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, που χρησιμοποιούν καθημερινά τον συγκεκριμένο χώρο.

Το γήπεδο χρησιμοποιείται ως έδρα της ΑΕΚ που αγωνίζεται στην Α1 της ΕΠΣ Ηρακλείου, αλλά και από τον Ποσειδώνα, ενώ αρκετές άλλες ομάδες το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, το παρακείμενο ποτάμι παραλίγο να παρασύρει και μια γάτα, όμως σώθηκε χάρη στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.