Και το κολυμβητήριο του ΝΟΠ στα "ορφανά"της παραλιακής- Του ΟΛΠΑ, του δήμου, ή της Κτηματικής;

Οι διεργασίες για τα τμήματα που έχουν βγει εκτός χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας και τελούν υπό οριστική παραχώρηση στον Δήμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα ανασφάλεια δημιουργείται σε ότι αφορά στη κυριότητα του κολυμβητήριου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, το οποίο είχε εξαιρεθεί από την προσωρινή σύμβαση παραχώρησης μαζί με την Ιχθυόσκαλα με την διοίκηση του ΝΟΠ να ζητάει πλέον να παραχωρηθεί στον Δήμο.

Το Θέμα συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του ΝΟΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε με τη συνδρομή των Αχαιών βουλευτών να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Το αίτημα που θα διαβιβαστεί στο κυβερνητικό στέλεχος Θα είναι να συμπεριληφθεί το κολυμβητήριο στα εδαφικά τμήματα που θα παραχωρηθούν στον Δήμο.

Η χρονική στιγμή είναι επίκαιρη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη σύνταξη των κειμένων που θα κληθούν να συνυπογράψουν κυβέρνηση και δήμος για την οριστικών παραχώρηση χερσαίων τμημάτων που βγήκαν εκτός της λιμενικής ζώνης

Αν η εγκατάσταση δεν αποδοθεί στον Δήμο αλλά μείνει στην Κτηματική του Δημοσίου, τα πράγματα δεν θα είναι ασφαλή για τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών.

Σήμερα, το κολυμβητήριο έχει παραχωρηθεί στον ΝΟΠ από τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών με μια σύμβαση που λήγει το 2025. Νομικά, όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει δημιουργηθεί κενό, καθώς η αθλητική εγκατάσταση ήταν εκτός της αρχικής σύμβασης προσωρινής παραχώρησης.

Στο θέμα της οριστικής παραχώρησης του «Θαλασσίου μετώπου» προς την πόλη παρατηρούνται διαφορετικές προσεγγίσεις, μετά το πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο, ως προς την εξέλιξη των συζητήσεων στο δίπολο κυβέρνησης-δήμος. Η κυβερνητική πλευρά υποστηρίζει ότι το Θέμα έχει πάρει τον δρόμο του και γίνεται βελτίωση των σημείων εκείνων που προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμου Πατρέων πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Νωπή είναι η τοποθέτηση τον αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά στην ημερίδα του συλλόγου αρχιτεκτόνων Αχαίας, ο οποίος υποστήριξε ότι εκκρεμεί για την οριστική παραχώρηση η επίλυση σημαντικών ζητημάτων, με πρώτο απ’ όλα την περίοδο οριστικής παραχώρησης που πρέπει να είναι για 99 και όχι για 25 χρόνια (όπως αναφερόταν στο αρχικό κείμενο του υπουργείου). Επιπλέον, το στέλεχος της δημοτικής αρχής είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο για τα αυθαίρετα καταστήματα εντός τον παραλιακού μετώπου και κυρίως το ζήτημα της ζώνης αιγιαλού που αφορά την μισή παραχωρούμενη έκταση, για να μην βρεθεί ο δήμος προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

πηγη:  εφημερίδα «Πελοπόννησος»