ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ: Εξαπάτησαν γυναίκα και της πήραν χρήματα, κοσμήματα και τα βιβλιάρια τραπέζης – Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ | dete

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ: Εξαπάτησαν γυναίκα και της πήραν χρήματα, κοσμήματα και τα βιβλιάρια τραπέζης - Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μία ακόμα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στη Δυτική Ελλάδα καταγράφει το αστυνομικό δελτίο. Και μάλιστα πανομοιότυπες οι δύο τελευταίες  περιπτώσεις και με διαφορά λίγων 24ωρων.

Θυμίζουμε ότι προχθές επιτήδειος πήγε στο σπίτι ηλικιωμένων σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας και προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Τους είπε ότι υπάρχει τεχικό πρόβλημα και πως  τα χρήματα θα καταστραφούν εξαιτίας ηλεκτροπληξίας. Κατάφερε τελικά να τους πάρει 5.200 ευρώ.

Χθες το πρωί παρόμοια απάτη καταγράφηκε σε χωριό της Αμφιλοχίας. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία "από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, σε χωριό της Αμφιλοχίας, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής προσποιούμενοι τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ και προφασιζόμενοι ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη στο ηλεκτρολογικό κύκλωμα, έπεισαν την παθούσα να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (500)ευρώ, την ταυτότητά της, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και δύο κοσμήματα".

Αυτό που συνήθως λένε στα θύματά τους, οι επιτήδειοι που δρουν με αυτόν τον τρόπο, ειναι πως πρέπει να μπουν στο σπίτι λόγω βλάβης στην περιοχή και να δουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους. Με το πρόσχημα της βλάβης τους λένε ότι τα κοσμήματά τους, από την υψηλή θερμοκρασία, θα λιώσουν και πως τα χρήματά τους θα καούν. Καμιά φορά τους λένε ως θα γίνει έκρηξη.

Τους πείθουν λοιπόν να τα μαζέψουν όλα μαζί σε ένα σημείο και πολλές φορές τους καθοδηγούν στο να τα μεταφέρουν εκτός σπιτιού. Τότε τ΄αρπάζουν και γίνονται... "καπνός".