Καθημερινές ασχολίες που μας αδυνατίζουν – Δείτε πόσες θερμίδες «καίμε» | dete

Καθημερινές ασχολίες που μας αδυνατίζουν – Δείτε πόσες θερμίδες «καίμε»

Οι άνθρωποι που ψήνονται να λιώνουν στα γυμναστήρια, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα… Ακόμη κι όταν παίρνουμε τη μεγάλη απόφαση να το ξεκινήσουμε, το κάνουμε με μισή καρδιά, βρίσκοντας μονίμως δικαιολογίες για να μην πάμε …σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορεί να μας παρηγορήσει αρκετά. Κι αυτό είναι το γεγονός πως καίμε θερμίδες και από πράγματα που κάνουμε καθημερινά. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο αποδοτικά με τον διάδρομο και τα βάρη του γυμναστηρίου, αλλά απ’ το ολότελα, καλή κι η Παναγιώτενα.

Ας δούμε αναλυτικά, πόσες θερμίδες καίει κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος 75 κιλών όταν:

#1 Πηγαίνει για ψώνια στο σουπερμάρκετ

Αν σέρνουμε το καρότσι με τα τρόφιμα για περίπου τρία τέταρτα, καίμε κάτι περισσότερο από 240 θερμίδες. Και κάπως έτσι, η Σαββατιάτικη επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, αποκτά άλλο νόημα!

#2 Βουρτσίζει τα δόντια του

Βουρτσίζοντας τα δόντια μας για περίπου λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, καταφέρνουμε να κάψουμε 6 θερμίδες τη φορά. Μπορεί να μη φαντάζει κάτι το ιδιαίτερα αποδοτικό, αλλά φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι…

#3 Παίζει επιτραπέζια με την παρέα

Γενικά τα επιτραπέζια είναι γαμάτα και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όλη την παρέα. Ωστόσο, πέρα από τη διασκέδαση, η χαρά και η ένταση που αισθανόμαστε έχει σαν αποτέλεσμα να καίμε 160 θερμίδες κατά μέσο όρο. Ναι ναι, καλά διαβάσατε! Αρκεί βέβαια, ο χρόνος που παίζουμε να κυμαίνεται γύρω στα 90 λεπτά.

#4 Βάζει πλυντήριο

Μετά το σούπερ μάρκετ, έφτασε η στιγμή να δούμε με άλλο μάτι και το πλυντήριο. Βλέπετε, τοποθετώντας τα ρούχα σε αυτό και στη συνέχεια απλώνοντάς τα, γυμναζόμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Για κάθε 15 λεπτά που τοποθετούμε, βγάζουμε κι απλώνουμε τα ρούχα, καίμε περίπου 37 θερμίδες. Αν μάλιστα, το κάνουμε σε έντονο ρυθμό, πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

#5 Στρώνει το κρεβάτι

Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος (20χρονος πάντα) με όρεξη να στρώνει το κρεβάτι του κάθε πρωί;! Έλα όμως, που κάνοντας την υπέρβαση κερδίζουμε πολύ περισσότερα απ’ οτι φανταζόμασταν… Με 72 θερμίδες κάθε πρωί άλλωστε, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω!

#6 Πλένει τα πιάτα

Ο χειρότερος εφιάλτης της φοιτητικής ζωής! Ήρθαν όμως ορισμένοι ερευνητές κι απέδειξαν ότι αν πλένουμε τα πιάτα καθημερινά για 15 λεπτά, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουμε κάψει 560 θερμίδες. Για να καταλάβετε το μέγεθος, ισοδυναμεί με κολύμπι 2500 μέτρων. Καθόλου άσχημα!

#7 Βάζει ηλεκτρική σκούπα

Με μία ώρα σκουπίσματος, καίμε 150 με 160 θερμίδες τη φορά. Αν δε, το συνδυάσουμε με δυνατή μουσική, λίγο χορό κι αστείες φιγούρες, δεν είναι απίθανο να ξεπεράσουμε και τις 200 θερμίδες. Πείστηκες; Εμείς πάντως, ναι!

#8 Κάνει σεξ

Και φτάνοντας στο τέλος, διαβάζεις αυτό που περίμενες με το που είδες τον τίτλο του άρθρου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι από τα προκαταρτικά κιόλας, χάνουμε από 20 έως 50 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση αυτών. Στην πορεία και με την σεξουαλική επαφή, πέρα από την ηδονή των παρτενέρ, πετυχαίνουμε απώλεια 60 επιπλέον θερμίδων. Συνολικά δηλαδή, από 80 έως 110 θερμίδες τη φορά. Τι λέτε, θα υπάρξει δεύτερη και τρίτη απόψε;

Πηγή: neopolis.gr