Κέρδισαν σε ντιμπέιτ διαλεκτική ομάδα φοιτητών από το Χάρβαρντ | dete

Κέρδισαν σε ντιμπέιτ διαλεκτική ομάδα φοιτητών από το Χάρβαρντ

Οι ατέλειωτες ώρες που περνούν πίσω από τα κάγκελα οι τρόφιμοι σωφρονιστικού καταστήματος στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι είναι με το παραπάνω αποδοτικές σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους στη διαλεκτική, αφού η ομάδα τους κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ την υψηλού προφίλ ομάδα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι φυλακισμένοι της σωφρονιστικής πτέρυγας της ανατολικής Νέας Υόρκης προκάλεσαν την ομάδα του πασίγνωστου πανεπιστημίου σε debate, το οποίο είχε ως θέμα το κατά πόσο τα παιδιά των παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ πρέπει να εκδιώκονται από τα σχολεία. Η πρόσκληση πρόβλεπε τη διεξαγωγή του διαλόγου μέσα στη φυλακή υψηλής ασφαλείας, η οποία προσφέρει στους τροφίμους τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων στο κοντινό κολέγιο Bard.

Το φιλικό «ματς» διαλεκτικής έληξε με την επικράτηση των φυλακισμένων, οι οποίοι στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυση της ομάδας έχουν να καυχηθούν για πολλές νίκες έναντι δύσκολων αντιπάλων, όπως είναι οι ομάδες διαλεκτικής του πανεπιστημίου του Βερμόντ αλλά και της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point. Με την τελευταία μάλιστα έχουν καθιερώσει ένα ετήσιο «ματς».

Η νίκη των φυλακισμένων έναντι του Χάρβαρντ θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία τους, καθώς η ομάδα του διάσημου πανεπιστημίου έχει κερδίσει τόσο στα εθνικά όσο και στα διεθνή πρωταθλήματα διαλεκτικής.

Οι ευχαριστίες

Οσο για τους φοιτητές του Χάρβαρντ, αυτοί λίγο μετά την ήττα τους έγραψαν στη σελίδα τους στο facebook ότι «είναι λίγες οι ομάδες από τις οποίες θα ήμασταν πιο υπερήφανοι, αν χάναμε», ενώ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο κολέγιο Bard αλλά και στο σωφρονιστικό ίδρυμα για τη δουλειά που κάνουν.

Οι καθηγητές του κολεγίου που είχαν προπονήσει τους νικητές δηλώνουν από την πλευρά τους ότι δεν εξεπλάγησαν από το αποτέλεσμα. «Αυτοί οι φοιτητές είναι σοβαροί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαξ Κένερ, διευθυντής του προγράμματος του Bard για τους τροφίμους, ο οποίος αποκαλύπτει ότι κάποιοι από τους αποφοίτους έχουν συνεχίσει τις σπουδές τους σε καλά πανεπιστήμια, όπως το Γέιλ.