Κάτω Αχαΐα: Ο δήμος βγάζει το Ι.Χ από το κέντρο και προειδοποιεί με κλήσεις | dete

Κάτω Αχαΐα: Ο δήμος βγάζει το Ι.Χ από το κέντρο και προειδοποιεί με κλήσεις

Tο κέντρο της Κάτω Αχαΐας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά, που έχει βάλει προσωπικό του στοίχημα - σε συνεργασία με επαγγελματίες, εμπόρους και άλλους φορείς - να καταστήσει την έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ελκυστική.
Ο κ. Μυλωνάς αφού είδε επιχειρηματίες της εστίασης (στις πλατείες Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου), αλλά και τους τσιγγάνους, ετοιμάζεται να δει τους μηχανικούς της πόλης και δηλώνει πως επιθυμεί, αλλά και προβληματίζεται, για το «πώς η Αχαγιά θα αποκτήσει δική της ταυτότητα και θα γίνει προορισμός για πολλούς επισκέπτες. Πώς θα πάρει μια οντότητα και έτσι να βοηθηθούν οι άνθρωποι της αγοράς, που έχουν μεγάλα προβλήματα».
Τους προβληματιμούς του, στην κατεύθυνση μιας προσεχτικής πρσέγγισης του θέματος, αλλά και καλά μελετημένων παρεμβάσεων, τους μοιράστηκε με τον κοινοτάρχη Ευ.Τησαρχόντο, τον δημοτικό σύμβουλό του και επιχειρηματία Ανδ. Μπουχέλο και τον πρόεδρο των εμπόρων Κ.Ρέλλο, ζητώντας σύμπνοια και κοινά αποδεκτές αντιλήψεις και λύσεις, για να καταφανούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κ.Αχαΐας, ανάμεσα σε πολλές άλλες γειτονικές περιοχές.
Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό 25ης Μαρτίου τις ώρες που δεν λειτουργούν τα μαγαζιά (μετά τις 9μ.μ), γιορτές και σαββατοκύριακα, ο δήμος μετατρέπει ουσιαστικά σε προσωρινό πεζόδρομο την οδό που συνδέει τις δύο πλατείες, ενώ θα γίνονται και έγγραφες συστάσεις, ενός μήνα, στα παρμπίζ των Ι.Χ, με απώτερο
σκοπό να μην παρκάρουν εκεί οι οδηγοί, κάτι που θα επιβληθεί κατόπιν και με κλήσεις στάθμευσης από την Αστυνομία και μάλιστα με αυστηρότητα.
«Θέλουμε να βγάλουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, γιατί είναι μεγάλο το πρόβλημα» λέει ο κ. Μυλωνάς, που προαναγγέλλει και μελλοντικές αισθητικές παρεμβάσεις, που όμως ακόμα δεν έχουν καθοριστεί. «Πρέπει να έχουμε ένα λόγο να δώσουμε στον επισκέπτη για να έρθει στην πόλη. Αυτό θα γίνει, δημιουργώντας κάτι ανατρεπτικό. Ετσι και ο Προαστιακός, για παράδειγμα, θα φέρει αντί να πάρει κόσμο. Θα δώσουμε ζωή, μέσω λογικής λειτουργίας από εδώ και πέρα», καταλήγει.
Πελοπόννησος