Κάμερα GoPro σκηνοθετεί από μόνη της ατύχημα σε ράλι – ΒΙΝΤΕΟ | dete

Κάμερα GoPro σκηνοθετεί από μόνη της ατύχημα σε ράλι - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις GoPro δεν είναι σκληρός, καθώς τα πλάνα τους περιορίζονται σε δημοσιότητα μεταξύ των κατόχων και των φίλων τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφουν εντυπωσιακές σκηνές.

Όπως αυτή της ιστορίας μας για παράδειγμα, που εξελίχτηκε στο Prodbrdská Rally Legend 2016 , έναν αγώνα στην Τσεχία, στον οποίο όπως καταλάβετε από το όνομα συμμετείχαν κλασικά αυτοκίνητα. Τα περισσότερααυτοκίνητα, πάλι αναμενόμενα ήταν Škoda και μάλιστα της προ VW εποχής, αλλά έβλεπες περιστασιακά ακόμη και Mitsubishi Lancer EVO ή κάποιο Subaru WRX STI. Η κάμερά μας πάντως ήταν μονταρισμένη πάνω σε έναŠkoda 130 LR (1985-88). Το αυτοκίνητο φορούσε μοτέρ 1.289 cc με δύο διπλά καρμπιρατέρ Weber και έβγαζε132 PS/7.500 rpm, ενώ ζύγιζε καινό μόλις 800-850 kg –αγωνιζόταν στο WRC στην κλάση Β/9.

Το πλήρωμα του πορτοκαλί Škoda απαρτιζόταν από τον οδηγό Martin Kdér και συνοδηγό τον RadekSladkovský, που για να σας προκαταλάβουμε μιας και πρόκειται για ατύχημα, δεν έπαθαν τίποτα χάρη στον κλωβό ασφαλείας και τις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας. Για το αυτοκίνητο βέβαια, περιττό να πούμε ότι μετοίκησε στας… αιωνίους μονάς.

Το ατύχημα, στο 1:40, προκύπτει αιφνιδιαστικά. Εμπρός βρίσκεται μια ανοιχτή αριστερή στροφή, που ο Kdér έρχεται να την περάσει flat-out, αλλά για κάποιο λόγο η έξοδό του είναι πιο κλειστή απ’ όσο πρέπει. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συνέβη διότι πάτησε στο γρασίδι χάνοντας σε πρόσφυση  ή κάποια πτύχωση της ασφάλτου αποσταθεροποίησε το 130 LR. Αλλά το αυτοκίνητο έγειρε στην κλιτή προς τα αριστερά και στη συνέχεια πήγε καρφί στο χωράφι, ξύριζοντας μόλις ένα δένδρο.

Και εκεί ήταν που η κάμερα ή η τύχη του άτυχου Martin έκανε τα δικά της. Καθώς το αυτοκίνητο άρχισε να κάνεικωλοτούμπες, η GoPro πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και ο φακός της κατά διαβολική σύμπτωση βρέθηκε στη σωστή γωνία ώστε να καταγράψει το ιπτάμενο αυτοκίνητο και τον ορυμαγδό τριγύρω του. Ήταν μια από αυτές τις λήψεις, εντυπωσιακή και τρομακτική ταυτόχρονα, που ακόμα και στημένο κινηματογραφικό συνεργείο με σκηνοθετημένο ατύχημα δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

[Πηγή video Denis Fefko]