Κάμερα καταστήματος κατέγραψε τους δράστες της επίθεσης στον Χρ. Ιατρού | dete

Κάμερα καταστήματος κατέγραψε τους δράστες της επίθεσης στον Χρ. Ιατρού

Τους δύο ευτραφείς μαυροφορεμένους άνδρες, που επέβαιναν σε θηριώδη μοτοσικλέτα μάρκας Honda Varadero και τους οποίους κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος να απομακρύνονται, αμέσως μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον γνωστό νεφρολόγο Χρήστο Ιατρού, το μεσημέρι της Πέμπτης, στη λεωφόρο Κηφισού, αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν παραλάβει το οπτικό υλικό και το εξετάζουν καρέ καρέ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών του τραυματισμού του διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Νικαίας. Στο μεταξύ, όμως, καθώς δεν έχουν στα χέρια τους το παραμικρό στοιχείο για το κίνητρο της επίθεσης, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ωστόσο, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μια διαφορά που είχε στο παρελθόν ο γνωστός γιατρός. Μάλιστα, στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε μια δίκη που έχει να κάνει με υπόθεση του 2007 και αφορά προμήθειες ιατρικού υλικού από συγκεκριμένο προμηθευτή.

Υπόθεση υπερκοστολόγησης

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν αν η επίθεση έχει σχέση με μια περίπτωση υπερκοστολόγησης ενός ιατρικού μηχανήματος, το οποίο προμηθεύτηκε νοσοκομείο της Αττικής. Ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Ιατρού το είχε κοστολογήσει στα 15.000 ευρώ, αλλά τελικά το μηχάνημα αγοράστηκε αντί 60.000 ευρώ! Πάντως, στην κατάθεση που έδωσε ο κ. Ιατρού είπε ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ απειλές, αλλά ούτε και έχει διαφορές με άτομα που είναι δυνατόν να του προξενήσουν κακό. Βέβαια, όλα βρίσκονται υπό έρευνα, καθώς μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν επαρκούν για να δώσουν μια κατεύθυνση στους ερευνητές της Ασφάλειας.