Κάθοδος των κατοίκων της Αν. Αιγιάλειας την Πέμπτη στην Περιφέρεια | dete

Κάθοδος των κατοίκων της Αν. Αιγιάλειας την Πέμπτη στην Περιφέρεια

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν μαζική κάθοδο οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς όπως καταγγέλλουν, εδώ και εννέα μήνες έχουν ζητήσει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη, όμως αυτό δεν έχει οριστεί ακόμη.

Όπως καταγγέλλουν στο σχετικό κάλεσμα που εξέδωσαν «εδώ και εννέα μήνες,  επιδιώκουμε μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα. Προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν γι αυτό βουλευτές και άλλοι παράγοντες. Το πολυπόθητο ραντεβού όμως δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Προσέκρουε πάνω στην καθολική άρνηση του εκλεγμένου - και με τις ψήφους της περιοχής μας - περιφερειάρχη. Παρεμβήκαμε, βέβαια,  σε συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, χωρίς να πάρουμε κάποια ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε. Συναντήσαμε δυο φορές τον αντιπεριφερειάρχη  περιβάλλοντος κ. Μπαλαμπάνη.  Αποκομίσαμε την άποψη ότι όχι μόνο δεν συμμερίζονταν την αγωνία μας  αλλά μάλλον σαν μια εθιμοτυπική, δημοσίων σχέσεων συνάντηση μας αντιμετώπισε.  Ούτε καν δεν είχε διαβάσει το πρωτοκολλημένο κείμενο - αναφορά που τρεις μέρες πριν τη συνάντηση του είχαμε αποστείλει.

Αυτή την συνάντηση που τόσο επιμελώς αποφεύγει ο κ. περιφερειάρχης, πρέπει εμείς οι ίδιοι να την επιβάλλουμε. Αλήθεια ποιά δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εξηγήσει την άρνηση να δεχθεί αντιπροσωπεία μιας περιοχής που για ένα χρόνο τώρα αγωνιά και αγωνίζεται, πέρα από το ότι υπεκφεύγει αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του;

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί μεταφερόμαστε μαζικά στην περιφέρεια, καταθέτοντας κείμενο - αναφορά με τα αιτήματά μας και απαιτώντας την άμεση απάντησή του. Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας θα δώσουν μαζικά το παρόν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι συντοπίτες μας του Δήμου Αιγιάλειας θα μας συνδράμουν σε αυτό τον αγώνα. Είναι πια καθαρό σε όλους ότι ο "ΧΥΤΑ Αιγείρας" δεν αποτελεί λύση στο φλέγον πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στο δήμο μας».