Ισόβια για τον ληστή στο Ανήλιο Ζαχάρως – Παραδειγματική τιμωρία από το Εφετείο Κακουργημάτων | dete

Ισόβια για τον ληστή στο Ανήλιο Ζαχάρως – Παραδειγματική τιμωρία από το Εφετείο Κακουργημάτων

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον έναν από τους δύο Βούλγαρους, ηλικίας 36 και 38 ετών, που λήστεψαν ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Ανήλιο Ζαχάρως τον Ιούνιο του 2016.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το δικαστήριο επέβαλε παραδειγματική τιμωρία στον πρώτο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια κάθειρξη για την πράξη της ληστείας, τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Στον δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε πιο ήπια τιμωρία, με πέντε χρόνια κάθειρξη για τελεσμένη ληστεία και έναν χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Οι περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο από τα θύματα των ληστών, ήταν ανατριχιαστικές. Επί δυόμισι ώρες, από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 8:30 το πρωί, το ζευγάρι βρισκόταν στο έλεος των δύο ληστών. Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε το ποσό των 205 ευρώ.

patrisnews