Ισπανία – Η 1η χώρα στην Ευρώπη που “σπάει” το ψυχολογικό όριο των 500.000

07.09.2020 / 20:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Coronavirus disease ( COVID-19) pandemic in Madrid

Το φράγμα του μισού εκατομμυρίων κρουσμάτων κατέρριψε ο κορονοϊός στην Ισπανία, σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά στοιχεία που έγιναν γνωστά τη Δευτέρα (07.09.2020).

Ο κορονοϊός πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ισπανία, όπου, επιβεβαιώθηκαν 500.000 διαγνωσμένα κρούσματα, όπως προκύπτει από τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 525.549 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από εκείνα της Γαλλίας ή της Ιταλίας, με βάση μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία βασίζεται σε επίσημες πηγές. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπερνά αυτό το όριο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι νέες μολύνσεις φτάνουν τις 7 – 8.000 καθημερινά, κατά μέσο όρο. Το 33% από αυτές εντοπίζονται στη Μαδρίτη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπως ήταν και την άνοιξη.

Το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται μεταξύ ανθρώπων νέων σε ηλικία, οι οποίοι συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, λόγω του ισχυρού ανοσοποιητικού τους.

Οι θάνατοι παραμένουν πολύ κάτω από τους σχεδόν 800 που καταγράφονταν καθημερινά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου. Σε αντίθεση με εκείνη την περίοδο και την αύξηση των κρουσμάτων, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον αρκετές κλίνες για να καλύψουν όλους τους ασθενείς με Covid – 19.

Τη Δευτέρα (07.09.2020) οι αρχές ανακοίνωσαν οκτώ θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 29.516.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα