Ινδία: Μωρό ενός έτους με σεξουαλική ανάπτυξη ενήλικα | dete

Ινδία: Μωρό ενός έτους με σεξουαλική ανάπτυξη ενήλικα

Το βρέφος από το Δελχί της Ινδίας, πάσχει από μια σπάνια ορμονική δυσλειτουργία γνωστή ως «πρώιμη εφηβεία» και η οικογένειά του το ανακάλυψε όταν παρατήρησε πως είχε αρχίσει να αναπτύσσει τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ τα γεννητικά του όργανα είχαν το μέγεθος ενός έφηβου αγοριού. Επίσης, η ανάπτυξη του εγκεφάλου του είναι παρόμοια με ενός 12χρονου έφηβου.

Πολλά από τα συμπτώματα αυτά έχουν έκτοτε αντιμετωπιστεί μέσω ορμονοθεραπείας.

Η μητέρα του αγοριού, Shabnam Praveen, είχε παρατηρήσει εξ αρχής πως το παιδί ήταν πολύ ψηλότερο από ό,τι άλλα μωρά της ηλικίας του, προτού αρχίσουν να ανησυχούν όλο και περισσότερο. «Νομίζαμε ότι ήταν απλά ένα μεγάλο μωρό, αλλά αργότερα όλοι άρχισαν να μας λένε πως η ανάπτυξή του δεν ήταν κανονική» δήλωσε στην εφημερίδα «Deccan Chronicle». «Όταν τα γεννητικά του όργανα μεγάλωσαν και έφτασαν στο μέγεθος ενός άνδρα, τότε καταλάβαμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά».

Η «πρώιμη ήβη» σε μωρά ενός έτους πιστεύεται ότι επηρεάζει ένα στα 100.000 νήπια, και ένα στα 10.000 παιδιά ηλικίας 8-10. Η κατάσταση αυτή οδηγεί συνήθως στην διακοπή της ανάπτυξης μετά από μερικά χρόνια και παραμένουν σε ύψος περίπου ενός μέτρου.

Το παιδί, που έχει γίνει πιο μυώδες, ως αποτέλεσμα της κατάστασής του, μελετά ο Δρ. Vaishakhi Rustagi, ενδοκρινολόγος – παιδίατρος στο νοσοκομείο Max Super Speciality στο Shalimar Bagh. «Δεδομένου ότι το μωρό είναι τόσο μικρό, δύσκολα θα κατανοήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα του. Η πρώιμη ήβη είναι τραυματική για ένα παιδί της ηλικίας του και αυτό το καθιστά βίαιο. Η μυική του δύναμη το κάνει να γίνεται βίαιο σε σημείο που ακόμα και οι γονείς του δυσκολεύονται να το ελέγξουν» δήλωσε ο γιατρός.
Πηγή: Independent