Ιδιοκτήτης εστιατορίου απαγορεύει την είσοδο σε τραπεζίτες! | dete

Ιδιοκτήτης εστιατορίου απαγορεύει την είσοδο σε τραπεζίτες!

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παρίσι απαγορεύει την είσοδο σε τραπεζικούς υπαλλήλους. Η χαρακτηριστική πινακίδα έξω από το εστιατόριο αναγράφει «Τα σκυλιά είναι καλοδεχούμενα, οι τραπεζίτες απαγορεύονται (εκτός κι αν πληρώσουν είσοδο 70,000 ευρώ)».

Ο Alexandre Callet είναι προφανώς δυσαρεστημένος με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, καθώς πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν δάνειο 70.000 ευρώ για να ανοίξει δεύτερο εστιατόριο. Ένιωσε ταπεινωμένος, όπως είπε, γιατί το πόσο που ζήτησε δεν είναι «τίποτα» σε σύγκριση με τα έσοδα του εστιατορίου του Les Ecuries de Richelieu που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τραπεζίτες  που απέρριψαν την αίτηση του Callet τον γνώριζαν προσωπικά και είχαν δειπνήσει στο εστιατόριό του, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Michelin!

«Πιστεύω στην αμοιβαιότητα» δήλωσε ο 30χρονος ιδιοκτήτης. «Μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκυλί, οπότε τους απαγόρευσα την είσοδο. Αν αναγνωρίσω κάποιον τραπεζικό υπάλληλο του απαγορεύω την είσοδο.»

Αυτό,  δεν ήταν το πρώτο αίτημα του Callet που απορρίφθηκε. Την αίτησή του να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα, όταν ήταν 23 χρονών, είχαν απορρίψει και τότε 20 τραπεζίτες. Ο ίδιος θεωρεί ότι η κατάστασή του αντικατοπτρίζει τον άσχημο τρόπο με τον οποίο οι τραπεζικοί υπάλληλοι, αλλά και το γενικότερο σύστημα της Γαλλίας, αντιμετωπίζουν τους νέους επιχειρηματίες.

«Όλοι οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρηματίες βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση.  Δεν είχα ποτέ οικονομικά προβλήματα, όμως το τραπεζικό σύστημα της Γαλλίας μας ωθεί συχνά στο να καταφύγουμε στο crowdfunding. Η Γαλλία δυσκολεύεται να το κατανοήσει αυτό.»

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Callet δεν έχει τύχει ακόμα να απαγορεύσει σε κάποιον τραπεζικό υπάλληλο την είσοδο στο εστιατόριό του, παρά την πινακίδα έξω από αυτό.  Αλλά φαίνεται αρκετά πεπεισμένος πως θα το κάνει αν «πετύχει» κάποιον!