Ιάσονας Φωτήλας: «Επιβεβλημένη η ψήφιση της τροπολογίας για τον έλεγχο των ΜΚΟ» | dete

Ιάσονας Φωτήλας: «Επιβεβλημένη η ψήφιση της τροπολογίας για τον έλεγχο των ΜΚΟ»

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του KONTRA CHANNEL «KONTRA NEWS 10» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου. 

  • Υπάρχουν ΜΚΟ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που δουλεύουν μεθοδικά και άλλες που διερευνούμε το ρόλο τους. Ήταν επιβεβλημένη η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για τις ΜΚΟ, ώστε να ελέγξουμε που πάει και το τελευταίο ευρώ που δίνεται καθώς και το καθεστώς των εργαζόμενων σε αυτές. 
  • Ακόμη και εάν κάποιος κατηγορήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πολιτικής της, είναι εμφανής η διαφορά της με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούσε την πολιτική της προτροπής, με ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, χωρίς FRONTEX στα σύνορα και χωρίς να εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις ασύλου. 

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πολιτική αποτροπής, με δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, με ενεργό παρέμβαση της FRONTEX στα σύνορά μας και επιστροφή στις πατρίδες όσων δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου.

  • Ήταν αναγκαία η παρέμβαση στο ποδόσφαιρο για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά όσα συμφωνηθούν με την UEFA και τη FIFA.

 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.youtube.com/watch?v=1ssyNe9bgqc