Θ. Παπαθεοδώρου: Η κυβέρνηση να πάψει να εμπαίζει τον κόσμο | dete

Θ. Παπαθεοδώρου: Η κυβέρνηση να πάψει να εμπαίζει τον κόσμο

«Δεν μπορεί η απάντηση σε δημοσιογράφους που δημοσιεύουν στοιχεία έρευνας να είναι σε στέλνω φυλακή. Είναι απαράδεκτο» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Ακραίως» και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και σημείωσε: «Ήταν μήνυμα για όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να φοβηθούν και να αποφεύγουν πιεστικές έρευνες για τους υπουργούς».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αρνήθηκε ότι πήγε στο δικαστήριο για να προβληθεί, αλλά όπως υπογράμμισε για να «δηλώσω παρών ως μάρτυρας υπεράσπισης, για να στηρίξω τους δημοσιογράφους»

«Υπήρξε επιχείρηση φίμωσης του Τύπου κι εμείς βρεθήκαμε στο πλευρό τους, συμπαρασταθήκαμε σε τρεις ανθρώπους που βρέθηκαν κρατούμενοι για στοιχεία που δημοσίευσαν. Όλη η έρευνα ξεκίνησε από ερώτηση που έκανα στη Βουλή για το που πήγαν τα κονδύλια 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό. Δεν κατηγορώ κανένα, έχουμε στοιχεία κατασπατάλησης. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαχειρίζεται κάποια κονδύλια. Είπαμε δώστε μας τις συμβάσεις» υποστήριξε ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Υπάρχει νόμος, που άλλαξε το 2016, αλλά παρέμεινε το αυτόφωτο παρότι είχε πει ότι θα το καταργήσει. Έχει λοιπόν, τώρα κατατεθεί τροπολογία από τον κ. Λοβέρδο που καταργεί το αυτόφωρο για τους δημοσιογράφους, να το ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση».

«Κανένας δεν θέλει να κοπούν οι συντάξεις»

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην επερχόμενη περικοπή των συντάξεων και ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να «εμπαίζει τον κόσμο».

«Κανένας δεν θέλει να κοπεί η σύνταξη του ανθρώπου που έχει δουλέψει όλη του τη ζωή και πληρώνει ένα μεγάλο τίμημα στη φορολογία.Η κυβέρνηση να πάψει να εμπαίζει τον κόσμο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τώρα αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, μα οι ίδιοι δεν υπέγραψαν τις περικοπές;» διερωτήθηκε.