Θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αχαΐα για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος | dete

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αχαΐα για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος

Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: “Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία”. Σήμερα, λοιπόν εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Σημερα Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να χωρισθή και να απομονωθή ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες με την Έξοδο της Ιεράς Εικόνας (11 π.μ.) και το Μέγα Εσπερινό (7 μ.μ.).

Σήμερα  Δευτέρα εορτή του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυγμα υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ: Σήμερα,  Δευτέρα (7 π.μ.) θα τελεστεί Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κήρυγμα υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Σκιαδαρέση, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και Πολιούχου Πατρών και στις 7 μ.μ. εσπερινός-ιερά παράκληση, όπου θα μιλήσει ο Αρχ. π. Συμεών Χατζής, ηγούμενος της Ι.Μ.Γηροκομείου.

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΛΙΣΣΟΥ: Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αλισσού σήμερα Δευτέρα, εορτή του ΑγίουΠνεύματος, στην αρχιερατική θεία λειτουργία, θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος.