Θρήνος χωρίς τέλος στην Ινδονησία! Ακόμη 10 νεκροί από νέο σεισμό | dete

Θρήνος χωρίς τέλος στην Ινδονησία! Ακόμη 10 νεκροί από νέο σεισμό

Η πρώτη από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφηκαν χθες από τους σεισμολόγους, μεγέθους 6,3 βαθμών, έπληξε το Λομπόκ λίγο πριν από το μεσημέρι, προκαλώντας κατολισθήσεις. Ακολούθησε 12 ώρες μετά ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών και τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής, USGS.

Το νησί Λομπόκ, γειτονικό του Μπαλί, στη νότια Ινδονησία, είχε ήδη πληγεί από δύο ισχυρούς σεισμούς στις 29 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων.

Τα θύματα του χθεσινού ισχυρού σεισμού καταγράφηκαν στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ και στο γειτονικό νησί Σουμπάουα, που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρό του.

Φωτογραφία Reuters

«Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,9 βαθμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο ενώ περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 150 κτίρια υπέστησαν ζημιές.

«Την ώρα του σεισμού οι περισσότεροι βρισκόντουσαν εκτός σπιτιού ή σε προσωρινά καταφύγια, επομένως δεν είχαμε πολλά θύματα σε σύγκριση με τον σεισμό του ιδίου μεγέθους που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου», πρόσθεσε.

Φωτογραφία Reuters

«Λόγω του φόβου τους από τον πρώτο χθεσινό σεισμό (των 6,3 βαθμών) οι άνθρωποι προτίμησαν να μείνουν έξω» από τα σπίτια τους, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι ασθενείς ενός νοσοκομείου του νησιού Σουμπάουα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων ανατολικά του Λομπόκ, απομακρύνθηκαν από το κτίριο, λόγω των φόβων που υπήρχαν για κατάρρευσή του.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Λομπόκ δεν λειτουργεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά τους νέους σεισμούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Φωτογραφία Reuters

Ο πανικός γλίτωσε τους κατοίκους, κυρίως στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ που επλήγη περισσότερο από την χθεσινή έντονη σεισμική δραστηριότητα, σύμφωνα και πάλι με τις αρχές.

Η Ινδονησία, αρχιπέλαγος περίπου 17.000 νησιών, βρίσκεται στην ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, στην οποία σημειώνεται έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ