Θρήνος στο ΓΕΛ Λεχαινών για τους δύο νεκρούς καθηγητές στην Πατρών – Πύργου | dete

Θρήνος στο ΓΕΛ Λεχαινών για τους δύο νεκρούς καθηγητές στην Πατρών - Πύργου

Το τελευταίο τους μάθημα, έμελλε να κάνουν την περασμένη Δευτέρα στο Γενικό Λύκειο των Λεχαινών,ο καθηγητής μαθηματικών Νίκος Ρόδης, 57 ετών, και ο καθηγητής Φυσικής Δημήτρης Βασιλακόπουλος, 50 ετών, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινίων, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, καθώς επέστρεφαν στην Πάτρα, όπου και έμεναν.

Οι δύο καθηγητές ανήκαν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Λεχαινών που σήμερα πενθεί όπως και όλη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Δήμου. Μάλιστα, σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Κυλλήνης – Ανδραβίδας έμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους για τους δύο νεκρούς καθηγητές.

Κλειστό θα παραμείνει και την Τετάρτη το ΓΕΛ Λεχαινών, ώστε καθηγητές και μαθητές να παραστούν στις κηδείες των δύο καθηγητών που θα γίνουν στην Πάτρα.

Σε ανακοίνωση του Σχολείου για το τραγικό συμβάν αναφέρονται τα εξής: «Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Λεχαινών και όλοι οι μαθητές μας θρηνούμε σήμερα την τραγική απώλεια δύο εκλεκτών συναδέλφων και παιδαγωγών που υπηρέτησαν στο Σχολείο μας και τη Δημόσια Εκπαίδευση επί σειρά ετών με το υψηλό επιστημονικό και ηθικό τους κύρος. Το κενό που μας αφήνετε είναι μεγάλο και ο πόνος ανείπωτος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους. Αιωνία σας η μνήμη, αγαπητοί μας Συνάδελφοι.»

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Λεχαινών κ. Σπυροπούλου Παναγιώτα συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου των δύο καθηγητών δήλωσε στην «Πατρίς»:  «Θλίψη και μόνο θλίψη. Το ΓΕΛ Λεχαινών σήμερα πενθεί. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές είμαστε συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό δύο εξαίρετων ανθρώπων, δύο εξαιρετικών εκπαιδευτικών. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».

Ο καθηγητής  Ανδρέας Μίγκος δήλωσε: «Πληροφορήθηκα τον άδικο θάνατο δύο υπέροχων ανθρώπων, θύματα της οδού καρμανιόλα. Γνώριζα και τον Δημήτρη και τον Νίκο. Εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά  στις οικογένειές τους»