Θοδωρής Νικολάου: Ο πατρινός καλλιτέχνης που ετοιμάζει νέο δίσκο

20.08.2020 / 9:02
maxresdefault

Τα πανιά του για μια ακόμα σημαντική συνεργασία ανοίγει ο πατρινός τραγουδιστής Θοδωρής Νικολάου. Και αυτή η συνεργασία θα έρθει σε λίγους μήνες, μες στο φθινόπωρο.
Πρόκειται για τη νέα του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει από τον «Μικρή Αρκτο» και θα έχει τίτλο «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου και μουσική Γκωτιέ Βελισσάρη, Γιώργου Ανδρέου και Ελένης Καραΐνδρου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον νέο κύκλο τραγουδιών σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, ενώ πριν από λίγους μήνες υπήρξαν και ανάλογες μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα. Τότε, δίπλα στα νέα αυτά τραγούδια ακούστηκαν και παλαιότερα αγαπημένα, όπως η «Μικρή Πατρίδα», το «Αν», το «Δυο μέρες μόνο», το «Εφτά ζωές» κ.ά. αλλά και τραγούδια που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ σε συναυλίες όπως επίσης και τραγούδια από την παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».
Μάλιστα ο Θοδωρής Νικολάου, στο κανάλι του στο YouTube, έχει ξεκινήσει και μια ενότητα με τίτλο «Β΄πλευρά», στην οποία παρουσιάζει επανεκτελέσεις τραγουδιών λιγότερο ακουσμένων, όπως όμως σημειώνει η σημαντικότητά τους είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο Θοδωρής Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα, στήνοντας σε μικρές σκηνές της πόλης μουσικά προγράμματα που σέβονται τον θεατή. Από το 2009 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγητή τον Γιώργο Μισαηλίδη. Τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου της Πάτρας και το μουσικό σχήμα Ηχότροπον που αποτέλεσε και το όχημα για τις πρώτες του παραστάσεις.
Εχει βρεθεί επί σκηνής με τους συνθέτες Ηλία Ανδριόπουλο και τον Αιγιώτη Σάκη Παπαδημητρίου, και έχει τραγουδήσει μαζί με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Χρόνη Αηδονίδη.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα