Θετικός αντίκτυπος τα υδροπλάνα για τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας | dete

Θετικός αντίκτυπος τα υδροπλάνα για τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας

Στην τελική ευθεία είναι η έλευση των υδροπλάνων και η έναρξη της λειτουργίας ενός δικτύου που θα κάνει τις πτήσεις βιώσιμες και την όλη επένδυση κερδοφόρα. Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠΑ και την εταιρεία "Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών ΙΚΕ" για τα επόμενα 12 χρόνια, φέρνει τα υδροπλάνα μία ανάσα πιο κοντά στην Πάτρα από την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις του δικτύου.

Το δίκτυο αυτό θα αφορά σε πρώτη φάση την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Το μεγάλο πρόβλημα που ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία του δικτύου ήταν ότι δεν υπήρχαν υδατοδρόμια ενεργά που να δίνουν ένα αριθμό πτήσεων ικανό για μία συχνή πυκνότητα δρομολογών μεταξύ της κάθε περιοχής.

Οι επενδύσεις όμως που γίνονται σε αυτόν τον τομέα θα βάλουν σε λειτουργία και άλλα υδρατοδρόμια της Δυτικής Ελλάδας και τον Ιονίων Νήσων μέσα στους επόμενους μήνες, τα οποία θα έχουν ως συνδετικό τους κρίκο το υδατοδρόμιο της Πάτρας που ως γνωστόν έχει εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του και είναι σε όλα έτοιμο για να δεχθεί πτήσεις.

Το πότε όμως θα ξεκινήσουν οι πτήσεις αυτές θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση και γενικότερα τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα η πανδημία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της εταιρείας και του ΟΛΠΑ, των δύο βασικών εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από την Πάτρα στα τέλη της άνοιξης του 2021.

Είναι μία περίοδος που ανοίγει η τουριστική σεζόν και εφόσον όλα πάνε καλά στον υγειονομικό τομέα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την άφιξη τουριστών που θα θέλουν να ταξιδέψουν με αυτόν τον τρόπο στα νησιά του Ιουνίου.

Όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν θετικό και σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η είδηση ότι ξεκινούν την λειτουργία τους από την αχαϊκή πρωτεύουσα έχει φτάσει και στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα θετικό αντίκτυπο.