Θεσσαλονίκη: Όμηροι τα Χριστούγεννα – Έμειναν κλειδωμένοι και άκουγαν απειλές | dete

Θεσσαλονίκη: Όμηροι τα Χριστούγεννα - Έμειναν κλειδωμένοι και άκουγαν απειλές

Μόνο γιορτινές δεν ήταν αυτές οι ημέρες για τα δύο θύματα. Φως στην υπόθεση έριξε η αστυνομία που προχώρησε ήδη στην πρώτη σύλληψη...

Υπόθεση παράνομης κράτησης δύο αλλοδαπών σε διαμέρισμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, μέχρις ότου αυτοί παραδώσουν χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους, εξιχνίασε κατόπιν καταγγελιών το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθη ένας 42χρονος Βούλγαρος, στο διαμέρισμα του οποίου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, βρέθηκαν κλειδωμένοι οι παθόντες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράνομη κατακράτηση. Είχε προηγηθεί καταγγελία Ιρακινού, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος αδερφός του κρατείτο παράνομα σε διαμέρισμα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, κατά τις απογευματινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, εντοπίσθηκε το διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο οποίο βρέθηκαν κλειδωμένοι ο 32χρονος αδερφός του καταγγέλλοντα και ένας 26χρονος Σύριος.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, μαζί με συνεργούς του, κρατούσαν τους δύο αλλοδαπούς χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι τελευταίοι να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, καθώς και εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.