Θεοδωρικάκος κατά δημάρχων στη Λέσβο: “Σταματήστε να αρνείστε τα πάντα”

10.09.2020 / 15:03
Theodorikakos-maska

Συστάσεις προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λέσβο να σταματήσουν να απορρίπτουν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Σε δήλωσή του σχετικά, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.
Αναλυτικά στη δήλωσή του σημειώνει:
«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Και η Αυτοδιοίκηση στο νησί έχει χρέος να προτείνει τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών που είναι στους δρόμους, με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες, και ταυτόχρονα να μην αρνείται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας.
Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.
Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα