Θεατρική παράσταση για μαθητές: «Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων…» | dete

Θεατρική παράσταση για μαθητές: "Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων..."

"Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων..."

19 Οκτωβρίου - 11 Νοεμβρίου 2015 Πάτρα, Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172 β)

Η καταπληκτική παράσταση, με τις multimedia εφαρμογές, δημιουργία της θεατροπαιδαγωγικής ομάδας ΠΑΙΘέΑ, που συγκίνησε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Λιθογραφείον, μετά από τον πρώτο κύκλο στην Πάτρα και σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα (Ίδρυμα Κακογιάννη και το Θέατρο Σχολής Καλών Τεχνών)

 

Η Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα ΠΑιΘέΑ που αποτελείται από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες σε συνεργασία με το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων…» σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Με τους: Κωνσταντίνο Δαλαμάγκα, Αλέξανδρο Ζαχαρέα, Όλγα Σπυράκη

 

Η παράσταση, που είναι εμπνευσμένη από το λογοτεχνικό έργο της Ζωρζ Σαρή «Το γαϊτανάκι» και αποτελεί δημιουργία της Θεατροπαιδαγωγικής Ομάδας ΠΑιΘέΑ, παρουσιάζεται τις καθημερινές για οργανωμένα τμήματα σχολείων και κάθε Σάββατο και Κυριακή για μικρούς και μεγάλους.

 

Η παράσταση συνοδεύεται από θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες για τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να τις αξιοποιήσουν με τους μαθητές τους πριν και μετά την παρακολούθησή της.

 

Οι δραστηριότητες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της Ομάδας (www.paithea.gr) και θα σταλούν στα σχολεία. Επίσης, θα υπάρχει βιωματικό εργαστήριο τεχνικών σκιάς για εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους και καλλιτέχνες προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να επιμορφωθούν και να πειραματιστούν σε τεχνικές σκιάς και εναλλακτικούς τρόπους χρήσης τους σε θεατρικό πλαίσιο. Οι θέσεις για το σεμινάριο είναι περιορισμένες. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

 

Η παράσταση:

 

Το γαϊτανάκι της Ζωρζ Σαρρή ήταν η έμπνευση, για να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό κόσμο των σκιών. Η ομάδα πειραματίστηκε με πλήθος τεχνικών: σκιές με σώμα, σκιές με αντικείμενα, ηλεκτρονικές σκιές...

 

Το άσπρο – μαύρο βοήθησε να αποτυπωθούν οι αντιθέσεις του κόσμου. Μερικές πινελιές χρώματος φάνηκαν απαραίτητες για να εκφραστεί η φωλιασμένη ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και διακρίσεις.

 

Η τέχνη του θεάτρου, της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού δίνουν την ευκαιρία σε ηθοποιούς και θεατές να φτιάξουν το δικό τους Γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων. Μένει να δούμε ‘μήπως η αλήθεια κρύβεται στο τραγούδι των παιδιών’….

 

Οι τεχνικές της σκιάς πλαισιώθηκαν από live ηλεκτρονική εικαστική σκηνογραφία, video art , φωτογραφία, performance για να προβληθεί το μήνυμα του έργου κινητοποιώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

 

 

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου: Γιώργος Μπεκιάρης

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Όλγα Σπυράκη

Digital performance art: Ευθύμης Αργυράτος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νίκος Δημογιάννης

Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Φροντιστής παράστασης: Αιμιλία Νικολάου

Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Πανουτσόπουλος

Κατασκευή κοστουμιών: Ρένα Μπαλή

Κατασκευή μαριονέτας: Τέτα Χαντζάρα

Χειρισμός ηλεκτρονικών μέσων: Ανδρέας Σκουλίδας

Δημιουργία παράστασης: Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα ΠΑιΘέΑ (Αργυράτος Ευθύμης, Βούλγαρη Καλλιόπη, Μπεκιάρης Γιώργος, Στειακάκη Μαρία, Παναγιωτοπούλου Αμαλία)

Δημιουργία θεατροπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων για πριν και μετά την παράσταση:  Γιώργος Μπεκιάρης – Νάσια Χολέβα

 

 

 

Δ Α Β Γ

 

 

 

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων (19 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου 2015)

 

Καθημερινές (για σχολεία): 9:00 & 11:00

 

Σάββατο 17:00

Κυριακή 11:00 & 17:00

 

Βιωματικό σεμινάριο τεχνικών σκιάς: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, 10:00 – 15:00 (παράσταση & σεμινάριο)

 

Εισιτήρια

 

Παράσταση:

 

4€ για οργανωμένα τμήματα σχολείων

5€ για μεμονωμένους μαθητές και 8€ για ενήλικες

 

 

 

Συμμετοχή στο σεμινάριο 10 € (παράσταση και σεμινάριο).

Τηλέφωνο κρατήσεων:  2610328394 και με μήνυμα στην σελίδα του Θεάτρου Λιθογραφείον στο facebook

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση και το σεμινάριο στη σελίδα της ομάδας: www.paithea.gr

 

Συνεργαζόμενοι φορείς: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, Θέατρο Λιθογραφείον

 

 

error: Alert: Content is protected !!