Θα φτάσει μέχρι τη Βουλή για το γήπεδο της λέει η ΑΕΚ! | dete

Θα φτάσει μέχρι τη Βουλή για το γήπεδο της λέει η ΑΕΚ!

Αποφασισμένη να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να ξεμπλοκάρει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ δηλώνει η πρωτοβουλία των προσφυγικών σωματείων για την «Αγιά-Σοφιά».

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη-Βάιο Τσούτσικα, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού της συγκεκριμένης κίνησης, Νίκος Καραμπουρνιώτης, ξεκαθάρισε ότι θα φτάσουν, αν χρειαστεί, μέχρι και τη Βουλή.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι υπάρχει εμπάθεια από την πλευρά του Δημάρχου και εξέφρασε τη ελπίδα ότι δεν θα αθετήσει την υπόσχεσή του για συνάντηση με τα σωματεία, υπογράμμισε ότι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ δεν έχει να κάνει απλά με μια ΠΑΕ ή μια ομάδα, αλλά και με τη διατήρηση της προσφυγικής μνήμης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραμπουρνιώτης

Για το αν ισχύουν οι καταγγελίες του Δήμου για τραμπουκισμούς στη συγκέντρωση των οπαδών έξω από το Δημαρχείο: «Επειδή βρέθηκα εκεί, πέρα από κάποια συνθήματα δεν έγινε το παραμικρό. Δεν υπήρχε κάτι ακραίο ή κάποιος βανδαλισμός. Δεν ήταν μόνο οργανωμένοι οπαδοί, αλλά βρίσκονταν κι άλλοι άνθρωποι. Εξάλλου υπήρχε και αστυνομία στον χώρο».

Για την ανακοίνωση του Δήμου και την κουβέντα που είχε με τον Άρη Βασιλόπουλο: «Με παραξένεψε η ανακοίνωση γιατί έλεγε κάτι που δεν ήταν αληθές. Ανέβηκα πάνω στη γραμματέα του Δημάρχου, αφού είχα εκφράσει από την Παρασκευή το αίτημα των συλλόγων για συνάντηση. Βγήκε έξω, συζητήσαμε και μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συζητήσουμε. Δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κλειστεί η συνάντηση και δε νομίζω ότι θα αθετήσει την υπόσχεσή του».

Για τους λόγους που τα προσφυγικά σωματεία έχουν πάρει τόσο ζεστά το θέμα: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο μια ΠΑΕ. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη μικρασιατική μνήμη είναι τα σωματεία. Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη προσφυγική ομάδα, στο γήπεδο θα υπάρχουν θύρες με ονόματα μικρασιατικών πόλεων, ενώ θα γίνει και το μουσείο όπου θα μπορούν να πηγαίνουν εκατοντάδες κόσμου».

Για τη στάση του Δήμου και το αν ο κόσμος στη Νέα Φιλαδέλφεια θέλει το γήπεδο: «Θεωρούμε ότι υπάρχει μια εμπάθεια. Δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο. Προσπαθούμε να μάθουμε λοιπόν για ποιον λόγο δεν προχωράει η υπόθεση. Εδώ κάνουν παράπονα οι καταστηματάρχες, κάνει παράπονα ο κόσμος στην περιοχή. Εμείς που κυκλοφορούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μιλάμε με τον κόσμο διαπιστώνουμε πόσο θέλει ο κόσμος το γήπεδο. Θα είναι μια πηγή που θα δίνει νερό σε όλη την περιοχή. Η ΑΕΚ έχει το δικό της οικόπεδο και αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι».

Για την αξία του γηπέδου σε συναισθηματικό επίπεδο: «Η ΑΕΚ έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά πλαίσια. Στο δικό μας σωματείο το μισό Δ.Σ. είναι Ολυμπιακοί, αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτό το θέμα έχει να κάνει με τη μικρασιατική μνήμη. Δεν έχουν μείνει πολλά πράγματα για να θυμίζουν τις μνήμες των προσφύγων, μόνο κάποια ονόματα δρόμων και η ΑΕΚ.

Εμείς νομικά θα κατευθυνθούμε εναντίον οποιασδήποτε υπηρεσίας μπει εμπόδιο. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Δεν αφορά αυτό το θέμα μόνο μια ΠΑΕ ή μια ομάδα. Στο 1930 έρχονταν άνθρωποι στο γήπεδο της ΑΕΚ για να βρουν τα αδέρφια τους που τα είχαν χάσει στη μικρασιατική καταστροφή. Αυτή η ομάδα κινείται στα πλαίσια της προσφυγικής μνήμης, δεν κάνει προσφυγοκαπηλεία».

TagsAEK