ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ 12ΕΥΡΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ: Πέφτει χρήμα… στις εκλογές της ΝΟΔΕ!

 

Οι εκλογές της ΝΔ που θα αφορούν προέδρους και διοικήσεις ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ θα γίνουν στις 13 Μαΐου με τον νέο κανονισμό που ψηφίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που μεταξύ άλλων προβλέπει εκλογή προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων από τη βάση. Τι σημαίνει αυτό; Συμμετοχή ψηφοφόρων – οπαδών αλλά… και χρήμα! Η ΝΔ διευκρίνισε από τα κεντρικά του κόμματος,  πως τα μέλη για να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση. Η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00€), ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο (2) έτη, συνολικού ύψους είκοσι δύο ευρώ (22,00 €) και για τρία (3) έτη, συνολικού ύψους τριάντα ευρώ (30,00 €).
 

Ήδη λόγω αυτής της διαδικασίας κάποιοι έφθασαν στο σημείο… να ζητούν ακόμη και χρήματα για να «βγάλουν Πρόεδρο»! Στους κύκλους συγκεκριμένου «τμήματος» της «νεολαίας» ακούστηκε πως «με 20 ευρώ την ψήφο… φέρνουν 300). Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς δεν θα πληρώσει και οι «εμπνευστές» θα βγάλουν… ένα καλό μεροκάματο. Φυσικά κανείς δεν θα επιβεβαιώσει πως «συνέβη κάτι τέτοιο», όμως στην «γαλάζια πιάτσα»… πολλά συζητούνται!

 

Κάποιος υποψήφιος μάλιστα δήλωσε πως είναι αποφασισμένος… να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να εκλεγεί και φυσικά… να ανοίξει δρόμο για τα μελλοντικά του σχέδια! Ακούστηκε πως θα χαλάσει… 20.000 ευρώ! Φυσικά όχι σε διαφήμιση, απλά… θα πληρώσει 12ευρα… για να τον ψηφίσουν! Και αυτό γιατί σε τέτοιους δύσκολους καιρούς… που θα βρει κάποιος 12 ευρώ, να ανανεώσει την εγγραφή του στο κόμμα… και να έχει δικαίωμα ψήφου; Φυσικά αυτό δεν αφορά τους ευκατάστατους της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά κάποια απλά μέλη που εκ παραδόσεως ψηφίζουν ΝΔ καίτοι δεν είναι «μεγαλοαστοί»!

 

 

Το «προσκλητήριο»

Η ΝΟΔΕ Αχαΐας πάντως έχει κάνει το προσκλητήριό της για έλευση ψηφοφόρων στις κάλπες:

 

Καθημερινά όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για την μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη μας σε όλους τους χώρους και πολύ περισσότερο μέσα από τις δράσεις των Οργανώσεων του κόμματος.

 

Ο αγώνας αυτός αποσκοπεί στην μεγάλη πολιτική αλλαγή για το καλό της χώρας.

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία είμαστε εμείς.

 

Στο πλαίσιο αυτό είναι καθήκον όλων μας και ιδιαίτερα των κομματικών στελεχών να προμηθευτούν  άμεσα την κάρτα μέλους ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία με τους εξής τρόπους:

 

1.Τηλεφωνικά στο 261114389

 

2.Γραφεία ΝΟΔΕ, Κορίνθου 301-303 & Παντανάσσης  3ος όροφος              από 18:30 έως 20:30 τις καθημερινές

 

3.Τηλεφωνικά στο 2109444222 Κεντρικά γραφεία  ΝΔ Πειραιώς 62-           ΑΘΗΝΑ

 

4.Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα members.nd.gr

 

Επικοινωνήστε επίσης με φίλους σας μέλη της παράταξης προκειμένου να προμηθευτούν και εκείνοι άμεσα την κάρτα μέλους.

 

Η προθεσμία για την παραλαβή κάρτας μέλους σε όσους εξοφλούσαν  το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας, ή www.nd.gr Πειραιώς 62, 183 46 Μοσχάτο, έληξε την περασμένη Τρίτη.

 

Όμως έως τις 04.05.2018, έχουν δικαίωμα να εγγραφούν κάποιοι που θα  εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους.

 

Στοίχημα η συμμετοχή!

Η συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των μελών που εμφανίζονται ταμειακώς εντάξει απέναντι στο κόμμα, και συνεπώς έχουν δικαίωμα ψήφου, φτάνει - μέχρι σήμερα - περίπου τα 1.500 άτομα. Είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να το μεγιστοποιήσει, όσο θα πλησιάζει ο χρόνος για να ανοίξουν οι κάλπες.

 

Το προαναφερόμενο νούμερο προκύπτει με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ, καθώς δεν γίνονται επίσημες ανακοινώσεις. Στις 31/12/2017, τα ενεργά μέλη στην Αχαΐα μόλις που ξεπερνούσαν τα 2000. Με την αλλαγή του χρόνου, ο αριθμός αυτός έπεσε στα περίπου 800 μέλη (πριν ακόμα ανακοινωθεί η προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών). Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι τα μέλη που ανανέωσαν τις κάρτες τους έκτοτε κυμαίνονται στα 500 - 700. Αλλά και πάλι η ΝΔ έχει μπροστά της πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε έναν ικανοποιητικό αριθμό μελών.

 

 

Οι υποψήφιοι

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ έχουν επίσημα εκφράσει οι γιατροί Ανδρέας Μαζαράκης και Ανδρέας Νικολάου. Ένα άλλο κοινό τους σημείο, εκτός από το κοινό όνομα και την επαγγελματική ιδιότητα, είναι ότι έχουν πολιτική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Α. Νικολάου έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει γιατί θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ και έχει εκφράσει τις πρώτες σκέψεις του για την οργάνωση. Όπως έχει πει, η απόφασή του «εκπορεύτηκε από την προτροπή πολλών φίλων και συναγωνιστών, αλλά και από την προσωπική μου ανάγκη για μια ουσιαστική αλλαγή αντίληψης και λειτουργίας της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αχαΐα».

 

 

Ο Ανδρέας Μαζαράκης από την πλευρά του έχει χαρακτηρίσει  την διαδικασία πεμπτουσία της δημοκρατίας που οδηγεί στην πολιτική συγκρότηση και αναγέννηση. Αποδέχεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές μπορεί να έχουν κάποια στοιχεία εσωστρέφειας, αλλά πιστεύει ότι «στο χέρι μας είναι να τα μηδενίσουμε».