Θα ξαναφτιάξουν τον Κολοσσό της Ρόδου! Θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το αρχαίο άγαλμα- ΦΩΤΟ | dete

Θα ξαναφτιάξουν τον Κολοσσό της Ρόδου! Θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το αρχαίο άγαλμα- ΦΩΤΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα και γνωστότερα αγάλματα της αρχαιότητας, αναμένεται να αναγεννηθεί. Ο Κολοσσός της Ρόδου, το ύψους 30 μέτρων σιδερένιο άγαλμα που κοσμούσε την είσοδο του λιμανιού της Ρόδου, καταστράφηκε από σεισμό το 226 π.Χ. Το άγαλμα, αφιερωμένο στην Θεό Ήλιο, έστεκε στην θέση του για 54 χρόνια. Τώρα, όπως αναφέρει το Business Insider, σύμφωνα με τα σχέδια ομάδας επιστημόνων, επιδιώκεται η αναδημιουργία του αγάλματος, ώστε να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν και να προσφέρει δουλειές στους ντόπιους.

 

rodos_3.PNG

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο άγαλμα θα έχει ύψος 120 μέτρα, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αρχαίο άγαλμα, ενώ στην πρόταση των επιστημόνων περιλαμβάνεται, μέσα στο άγαλμα, να υπάρχουν μουσείο, πολιτιστικό κέντρο, εκθεσιακό κέντρο και φάρος.

 

rodos_2.PNG

 

rodos_4.PNG

 

rodos_5.PNG

 

Ο νέος Κολοσσός θα είναι κατασκευασμένος με σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους, ενώ θα είναι καλυμμένος με φωτοβολταϊκά τόξα που θα του παρέχουν ενεργειακή αυτονομία.

 

rodos_6.PNG

 

Υπολογίζεται ότι το project θα έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια από την ημέρα που θα δοθεί για την κατασκευή του και θα στοιχίσει 240 με 260 εκατ. ευρώ, με την χρηματοδότηση να αναμένεται να καλυφθεί από διεθνή ιδρύματα και το υπουργείο Πολιτισμού.

 

rodos_1.PNG

 

Το νέο άγαλμα υπολογίζεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ δεν έχει επισημοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της πρότασης.