Θα γίνει μπλε το Δημαρχείο της Πάτρας την Ημέρα του Αυτισμού | dete

Θα γίνει μπλε το Δημαρχείο της Πάτρας την Ημέρα του Αυτισμού

Παγκοσμίως η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον Αυτισμό.

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) προγραμματίζει για το Σάββατο την 1η Απριλίου από τις 10 πμ. έως τις 4.0 μμ. ενημερωτικές εκδηλώσεις και δρώμενα στην Πλατεία Γεωργίου και στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου, που θα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τοποθέτηση τραπεζιών και Stand για διανομή ενημερωτικών εντύπων και άλλου σχετικού υλικού, διαδραστικά δρώμενα που θα αποσκοπούν στη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, από εθελοντές του συλλόγου μας και σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και θα φωταγωγήσει τις προσόψεις του Δημαρχείου, του Δημοτικού Θεάτρου, τα συντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου με μπλέ φωτισμό, που έχει καθιερωθεί σαν το χρώμα του Αυτιστικού Φάσματος το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου και της Κυριακής 2 Απριλίου.