ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: Δήλωση για την γειτονιά του την Εγλυκάδα, και τα όσα συμβαίνουν εκεί | dete

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: Δήλωση για την γειτονιά του την Εγλυκάδα, και τα όσα συμβαίνουν εκεί

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων και των φορέων που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων, και που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα λαμβάνουν χώρα στον καταυλισμό Ρομά του Ρηγανόκαμπου, ο πρώην βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νταβλούρος δήλωσε:

«Στην περιοχή της Εγλυκάδας υπάρχει ένα διαπιστωμένο πρόβλημα ευρείας παραβατικότητας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, με την εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης και την εκ νέου εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται.

Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να δρομολογηθούν και οι ανάλογες δράσεις  για την ανάπλαση του παλαιού σκουπιδότοπου και την άμεση  αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των εκεί διαβιούντων συνδημοτών μας Ρομά, σύμφωνα με τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ) αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει, καθότι πέραν του ότι και οι συνδημότες μας Ρομά έχουν το δικαίωμα  να ζουν σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες, συνιστά και το κλειδί για τη λύση του προβλήματος, με την απόδοση του αναπλασμένου χώρου στους κατοίκους»