ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απο τον Κώστα Πελετίδη – Ο δήμαρχος ζητά συνάντηση | dete

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απο τον Κώστα Πελετίδη - Ο δήμαρχος ζητά συνάντηση

Νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα το θαλάσσιο μέτωπο και την οριστική του παραχώρηση στην πόλη και του ζητά να ορίσει μια μεταξύ τους συνάντηση, ώστε να συζητηθούν «όλες τις αναγκαίες και συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν για να γίνουν επιτέλους πράξη οι διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού και οι ανάγκες της πόλης μας».

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:
Κε Πρωθυπουργέ,
Στις 25/5/2016 Σας είχαμε αποστείλει, ως Δημοτική Αρχή, την υπ’αριθμ. πρωτ. 2123/59322 επιστολή που αφορούσε το ζήτημα της άμεσης και οριστικής παραχώρησης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού της πόλης μας και στη βάση των προεκλογικών Σας δεσμεύσεων. Σας είχαμε επισυνάψει και σχετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, την υπ’αριθμ. 450/2-9-2015. Είχαμε επίσης επισημάνει σε Εσάς, εμπόδια και προσκόμματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε από στελέχη της Περιφερικής Διοίκησης και κρατικούς φορείς, όπως ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., στην προσπάθεια μας ως δήμος να διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.
Η απάντηση της κυβέρνησής Σας δόθηκε μέσω δελτίου τύπου, που απέστειλε στις 28/6/2016 στο Δήμο Πατρέων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όπου περιγράφεται ο οδικός χάρτης ενεργειών με βάση τον οποίο, θα υλοποιηθούν ένα μέρος των διεκδικήσεων του Δήμου μας και των δεσμεύσεών σας.
Θεωρούμε, ότι διαμορφώνονται νέα δεδομένα, που κινούνται σε μια καταρχήν θετική κατεύθυνση, και θα ήταν χρήσιμο να ορίσετε μια μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε όλες τις αναγκαίες και συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν για να γίνουν επιτέλους πράξη οι διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού και οι ανάγκες της πόλης μας.