Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός; – Άρχισαν τα διερευνητικά τηλεφωνήματα | dete

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός; – Άρχισαν τα διερευνητικά τηλεφωνήματα

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα υπουργών, γενικών γραμματέων και βουλευτών. Ωστόσο κατά τα φαινόμενα οι αλλαγές θα είναι “διορθωτικές”. Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρχίσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων τα οποία γίνονται είτε στους “παραμένοντες”, είτε στους “υπουργοποιήσιμους”, είτε σε όσους πρόκειται να δουν την πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως όπως είπε πριν λίγη ώρα στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “δεν θα είναι ανασχηματισμός, αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις”. Όπως είπε ο κ. Πέτσας στόχος των αλλαγών είναι η “ενίσχυση του κυβερνητικού έργου”, ενώ χρησιμοποίησε τις λέξεις “συντονισμός” και “ταχύτητα” που θεωρούνται τα “κλειδιά” των μετακινήσεων που πρόκειται να γίνουν.

Ένας από τους λόγους που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε -δύο φορές μάλιστα- ότι δεν θα είναι ανασχηματισμός, έγκειται στο γεγονός πως σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες δεν θα αλλάξουν υπουργοί. Ωστόσο αναμένεται να αναβαθμιστούν κάποιοι υφυπουργοί.

Έτσι θεωρείται πολύ πιθανό να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος ήδη αναλαμβάνει κομβικό ρόλο για τα πάνω από 70 δισ. που προορίζονται σε βάθος λίγων χρόνων για την ελληνική οικονομία.

Οι αλλαγές θα αφορούν και στην αναπλήρωση των θέσεων που έχουν μείνει κενές μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις. Μία από αυτές -η δεύτερη είναι του υφυπουργού Δικαιοσύνης- είναι του μέχρι πρότινος υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θωμά. Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του δεν αποκλείεται να καταλάβει η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μέχρι σήμερα γενική γραμματέας Ενέργειας στο ίδιο υπουργείο.