Η Honda έφτιαξε ένα ρομποτάκι κουρέματος του γκαζόν σε έκδοση… Type R! | dete

Η Honda έφτιαξε ένα ρομποτάκι κουρέματος του γκαζόν σε έκδοση… Type R!

Όταν θέλεις να εκφράσεις την αγάπη σου για τις σπορ κατασκευές της Honda, μπορείς να το κάνεις ακόμα και με μια μηχανή του γκαζόν.

Η Honda άλλωστε έχει παράδοση στον τομέα αυτόν, αφού το 2014 είχε παρουσιάσει ένα μηχάνημα κουρέματος του γκαζόν το οποίο κατέκτησε το αντίστοιχο ρεκόρ ταχύτητας, πιάνοντας… 187,6 km/h, ενώ είχε κάνει γύρους μέχρι και στην πίστα του Spa. Σήμερα, που η αυτόνομη οδήγηση λανσάρεται σιγά σιγά στα αυτοκίνητα, το κούρεμα του γκαζόν γίνεται και από αυτόνομα ρομποτάκια, όπως το Honda Miimo.

Το ότι κάτι είναι αυτόνομο όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και σπορ, οπότε η Honda παρουσίασε δύο σπορ εκδόσεις του Miimo. Μια εμπνευσμένη από το Civic Type R και μια από τη μοτοσικλέτα CBR1000RR Fireblade. Στην πρώτη περίπτωση, οι «προφυλακτήρες», η μάσκα με τα φώτα, οι τρεις εξατμίσεις και η μεγάλη αεροτομή παραπέμπουν κατευθείαν στα αντίστοιχα στοιχεία του αυτοκινήτου. Στη δεύτερη, η ομοιότητα επιτυγχάνεται κυρίως με τον χρωματικό συνδυασμό κόκκινου, μπλε, λευκού και τους λογότυπους της αγωνιστικής ομάδας HRC.

Οι σπορ εκδόσεις του Honda Miimo θα είναι διαθέσιμες, αρχικά τουλάχιστον, μόνο στην αγορά του Ην. Βασιλείου. Δεν γνωρίζουμε πόσο κοστίζουν, όμως οι συμβατικές ξεκινούν από τις £1.450 ή €1.650.