Η Apple κατηγορείται για φοροδιαφυγή! Συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ στις ιταλικές αρχές | dete

Η Apple κατηγορείται για φοροδιαφυγή! Συμφώνησε να πληρώσει 318 εκατ. ευρώ στις ιταλικές αρχές

Η ιταλική θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Apple είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή από τις ιταλικές αρχές και συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 318 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας ιταλικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε τη συμφωνία, που αποκάλυψε η εφημερίδα La Repubblica, χωρίς ωστόσο να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Η Apple Italia είχε κατηγορηθεί από τις αρχές δίωξης οικονομικού εγκλήματος ότι δεν είχε καταβάλει φόρους επί των εσόδων της από το 2008 έως το 2013, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια των iPhone θεωρείται ότι απέφυγε να πληρώσει το πόσο των 880 εκατ. ευρώ σε εταιρικούς φόρους για διάστημα 5 ετών, και ότι το ποσό αυτο μεταφέρθηκε σε θυγατρική της στην Ιρλανδία. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα όπου η φορολογία των εταιρειών είναι η μισή από την αντίστοιχη στην Ιταλία (12.5% στην Ιρλανδία, 27.5 στην Ιταλία

Ύστερα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, η Apple Italia δέχθηκε να καταβάλει 318 εκατ. ευρώ, ακριβώς το ποσό που ζητούν οι ιταλικές φορολογικές αρχές, ανέφερε η La Repubblica.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί η συμφωνία από την Apple Italia, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.