Η Σουηδία «πέταξε» εκτός Μουντιάλ 2018 την Ιταλία!

Ναι είναι αλήθεια. Η «σκουάντρα ατζούρα» τα.. έδωσε όλα για να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 στην έδρα της Σουηδίας, αλλά δεν τα κατάφερε και το 0-0 του «Σαν Σίρο» έδωσε την τεράστια πρόκριση στους Σκανδιναβούς.

Έτσι, η Ιταλία των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων έμεινε εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ ύστερα από 60 (1958), καθώς δεν κατόρθωσε να.. ανατρέψει το γκολ του Γιάκομ Γιόχανσον από το πρώτο ματς (1-0).

Απ’ την άλλη, οι Σουηδοί κατάφεραν να φέρουν τη χώρα τους ξανά στα τελικά Μουντιάλ μετά τις αποτυχημένες τους προσπάθειες στις διοργανώσεις του 2010 και του 2014.

Αυτό το ματς είναι πιθανότατα και το μεγάλο «αντίο» του Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας, αφού εδώ και πολύ καιρό είχε ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας από την «σκουάντρα ατζούρα».

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης του «Σαν Σίρο», η Ιταλία έβαλε τα δυνατά της για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να «σκάσει» την άμυνα των Σουηδών.

Άξιο αναφοράς, πως ο παίκτης που έδωσε στους Σκανδιναβούς την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με σοβαρό πρόβλημα.