Η πρώτη μέρα της Περιστέρας στο αμφιθέατρο | dete

Η πρώτη μέρα της Περιστέρας στο αμφιθέατρο

Πρώτη μέρα ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήταν η χθεσινή για την Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία πέρασε την κεντρική πύλη λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα γνώρισε τους συνεργάτες της και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος προτού κατευθυνθεί προς το εργαστήριο, προκειμένου να προετοιμαστεί για το πρώτο της μάθημα που άρχισε λίγο πριν τις 18.00.
Ευδιάθετη και ντυμένη απλά, με μαύρο παντελόνι, λευκό μπλουζάκι και ανοιχτόχρωμο σακάκι, η κυρία Μπαζιάνα είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν θέλω κάτι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον».

Οι πρυτανικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο των δημοσιογράφων ή φοιτητών «άσχετων» με το αντικείμενο στην αίθουσα όπου έκανε παράδοση μαθήματος ενώ και η ίδια μπήκε στο αμφιθέατρο από την πίσω πόρτα. Και αυτό γιατί δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από δεκάδες νέους που ήθελαν να την δουν από κοντά.

Η ίδια θα διδάσκει κάθε Δευτέρα από τις 14.00 ως τις 20.00 το μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών 1» σε πάνω από 100 φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπαζιάνα θα φτάνει αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβαίνει οδικώς στην Κοζάνη. Το μάθημα περιλαμβάνει τρεις ώρες θεωρία και τρεις ώρες εργαστήρια την εβδομάδα, ωστόσο η ίδια επέλεξε να συμπτύξει όλες τις ώρες σε μία ημέρα, όπως άλλωστε κάνουν πολλοί συνάδελφοί της, προκειμένου να περιορίσει τα ταξίδια της στην Κοζάνη σε τέσσερα τον μήνα.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και προσελήφθη από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως έκτακτο προσωπικό μερικής