Η πρόταση του σούπερ παππού που βάφει εθελοντικά τα σχολεία της Πάτρας

14.09.2020 / 17:15
γκο-23-9

Είναι ο γλυκός και ταλαντούχος παππούς Γιώργος Κατίσίποδος από την Πάτρα και πια έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Εθελοντικα με κέφι και μεράκι ζωγραφίζεικαι ομορφαίνει χώρους σχολείων και όλα αυτά τα χρόνια έχει προσθέσει χρώμα και ομορφιά σε 37 σχολεία της Πάτρας.

Ο κ. Κατσίποδος έχει προτείνει σε Συλλόγους Γονέων αλλά και σε εκπαιδευτικούς να δημιουργηθεί ένα λεύκωμα στο οποίο να αποτυπώνεται η ιστορία αυτής της δράσης, τονίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού, και να μοιράζεται στα παιδιά.

Ο κ. Κατσίποδος ζωγραφίζει εθελοντικά σχολεία, εδώ και δέκα χρόνια.  “Δεν θα θέλατε λοιπόν όλο αυτό το έργο, η ιστορία του, πώς ξεκίνησε, τα συναισθήματα και οι ιστορίες με τα παιδιά,μαζί με εικόνες από τα σχολεία να αποτυπωθεί σε ένα άλμπουμ και να μοιραστεί στα σχολεία στέλνοντάς τα μηνύματα του εθελοντισμού στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς; Αν αξίζει τον κόπο λοιπόν εσείς οι σύλλογοι γονέων πάρτε την πρωτοβουλία.

Είμαι ένας και παρόλα τα χρόνια μου μπόρεσα να επισκεφθώ και να ζωγραφίζω για μέρες και χρόνια 37 Σχολεία. Για μένα θα είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση ότι θα μείνει κάτι καλό για τα παιδιά μας και ο,τι πρόσφερα και εγώ κάτι λίγο στην κοινωνία μας και σε αυτό που λέμε εθελοντισμός!

Σκεφτείτε όμως πόσα μηνύματα θα δώσουμε στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς! Απλώς πρέπει κάποιος να αναλάβει την πρωτοβουλία και όλα μπορούν να γίνουν … Και όσο για το κόστος μπορούν να βρεθούν και χορηγοί αλλά και μόνο οι σύλλογοι γονέων φτάνουν και περισσεύουν και θα είναι δικό τους κατά δικό τους έργο!

Το υλικό υπάρχει και φωτογραφίες και η ιστορία, απλώς χρειάζεται να το αναλάβει κάποιος που να ξέρει και να το επιμεληθεί. Νομίζω πως το χρωστάμε στα παιδιά μας σε αυτή την εποχή που ζούμε και είναι κρίμα οι κόποι 10 χρόνων να χαθούν από την φθορά του χρόνου”, επισημαίνει στην πρότασή του ο κ. Κατσίποδος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα