Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον πολιτισμό

06.09.2020 / 5:17
img_20200904_011020

Τη μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο: «Επιστροφή στην Κανονικότητα», συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείο, στην Πάτρα. 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, ήταν μια σπονδυλωτή παράσταση χορού, όπου μέσα στο χώρο, χορευτές και ηθοποιοί, ερμήνευσαν υπό τους ήχους, ηχογραφημένων γεγονότων με ήχο και κίνηση. Στην παράσταση ακούστηκε απόσπασμα από το έργο του Ιονέσκο “Το παιχνίδι της σφαγής” , που έχει σαν θέμα μία ξαφνική επιδημία που αφανίζει μία πόλη και τις κοινωνικές της επιπτώσεις, αποσπάσματα από κείμενο της Darinka Montico γραμμένο με αφορμή την πανδημία, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο Μάουζερ του Χ. Μίλερ, και αποσπάσματα από την αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής του Θανάση Καμπαγιάννη “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους”.

Την παράσταση επιμελήθηκε το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ» και ήταν ενταγμένη στην ενότητα «Βήμα στους Νέους καλλιτέχνες της Πόλης».

Η στήριξη των τοπικών δημιουργών και καλλιτεχνών, του πολιτισμού ώστε να παραμείνει ζωντανός, αλλά και η δυνατότητα των καλλιτεχνών να δημιουργήσουν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τον κόσμο, σε συνάρτηση με τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνιστούν προτεραιότητες  για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι, που είναι περισσότερο αναγκαία η διάχυση του αισθήματος αισιοδοξίας, της ψυχικής ανάτασης και της ψυχαγωγίας των πολιτών.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Παπαδοπούλου

Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: ΧαριλέναΚαραβότα

Σχεδιασμός φωτισμού: Ζέτα Σπυράκη

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος

Rehearsal director :Jannick Moth

 

Χορεύτριες/Ηθοποιοί:

Ειρήνη Αγγελοπούλου

Κατερίνα Ηλιοπούλου

ΑνναθαλίαΚαράμπελα

Μαρία Κίκινα

Νίκολα Μικέλη

Κωνσταντίνα Ντιναπόγια

Πέπη Παπαδοπούλου

Κατερίνα Σοφοτάσιου

Δώρα Τσάγκα

Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου

Στην παράσταση έπαιξε live μουσική ο Βαγγέλης Μουρελάτος.

Όλη η παράσταση είναι έχει αναρωτηθεί στο σύνδεσμο:  https://youtu.be/O8SWU9ACvc0

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα