Η Πάτρα…με το φακό του Χρήστου Σταματόπουλου | dete

Η Πάτρα...με το φακό του Χρήστου Σταματόπουλου

«Η Πάτρα στην αυγή του 21ου αιώνα με το φακό του Χρήστου Σταματόπουλου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του γνωστού πατρινού φωτογράφου που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών όπου και θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου.

Πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την πόλη, τους ανθρώπους, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της σκιαγραφούν την εικόνα της Πάτρας και συνθέτουν τα τελευταία βήματά της στο παρόν. Η εικόνα της όψη της με τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος της, με τις δικές της ιδιαιτερότητες ενταγμένες στο πλαίσιο που βιώνουμε. Η καθημερινότητα ενός ελληνικού αστικού τοπίου που ακροβατεί στο δρόμο προς το κλασικό, αλλά που είναι ακόμα δύσκολο να συνδεθεί σε ένα ενιαίο σύνολο, αφού ο πρόσφατος χρόνος των γεγονότων δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία του αποκρυσταλλωμένου.

Η έκθεση φιλοδοξεί να προτείνει τις κρυμμένες όψεις της πραγματικότητας και με αφορμή τις στιγμές που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός, να δημιουργήσει στους επισκέπτες τη διάθεση για αναζήτηση της ίδιας της πόλης.