Η ολική επαναφορά του Θανάση Παπαδόπουλου – Το 2019 αποδεικνύεται ότι είναι η χρονιά της θεαματικής επανάκαμψης του στο πολιτικό σκηνικό | dete

Η ολική επαναφορά του Θανάση Παπαδόπουλου - Το 2019 αποδεικνύεται ότι είναι η χρονιά της θεαματικής επανάκαμψης του στο πολιτικό σκηνικό

Η πολιτική, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής, επιφυλάσσει πολλές φορές πισωγυρίσματα και εντυπωσιακές ανατροπές. Και, αν μη τι άλλο, μια τέτοια ανατροπή είναι και η θεαματική επανάκαμψη του Θανάση Παπαδόπουλου στο πολιτικό σκηνικό.

Τίποτα δεν προμήνυε, πέρυσι, τέτοιες μέρες, αυτή την εντυπωσιακή εξέλιξη.

Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Καλαβρύτων και για ένα φεγγάρι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Θανάσης Παπαδόπουλος έδειχνε να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην πολιτική.

Για ένα διάστημα φάνηκε να αρκείται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, φροντίζοντας ωστόσο να καλλιεργεί, στο μέτρο του δυνατού, τη δημόσια εικόνα του.

Όταν τον περυσινό Δεκέμβριο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Συνεταιρισμό, ο Θανάσης Παπαδόπουλος φρόντισε να βρεθεί στο πλευρό του και να τον ξεναγήσει, παρουσία των τηλεοπτικών καμερών, στις εγκαταστάσεις του. Αλλά και πάλι δεν υπήρχε καμία σοβαρή ένδειξη για ένα comeback που μάλλον δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

 

Ξανά δήμαρχος Καλαβρύτων,

νίκη και στην ΠΕΔ

Ώσπου μέσα σε λίγους μήνες όλα ανατράπηκαν. Η απόφασή του να διεκδικήσει πάλι το Δήμο Καλαβρύτων κόντρα στο Γιώργο Λαζουρά (που ήταν διάδοχός του) αποδείχθηκε κομβικής σημασίας.

Οι Καλαβρυτινοί τού εμπιστεύτηκαν εκ νέου τα ηνία του δήμου της μαρτυρικής πόλης (σαν να λέμε αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται), ενώ υπήρξε και συνέχεια, εξίσου εντυπωσιακή.

Την περασμένη Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, η παράταξη του Θανάση Παπαδόπουλου επικράτησε στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, σε μια αναμέτρηση που δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Απέναντι του ο Θανάσης Παπαδόπουλος είχε το ισχυρό μπλοκ των Αιτωλοακαρνάνων με επικεφαλής το δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα.

Ο αμφίρροπος χαρακτήρας της εκλογικής μάχης φάνηκε και στο αποτέλεσμα. Η παράταξη του Θανάση Παπαδόπουλου κατέλαβε δέκα έδρες έναντι οκτώ του βασικού αντιπάλου του, με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να καταλαμβάνει μόλις τρεις.

Εάν θεωρήσουμε ως  δεδομένη την ανάδειξή του στην προεδρία της ΠΕΔ, με εφαλτήριο και τη συγκεκριμένη θέση, είναι βέβαιο ότι θα πάρει πλέον το παιχνίδι πάνω του σε μια σειρά από σημαντικά θέματα, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο περιφέρειας.
Καθόλου άσχημα για ένα πολιτικό πρόσωπο που επανακάμπτει και ανέκαθεν διακρινόταν για την έντονη και πολυσχιδή δραστηριότητα του.

Του Αλχημιστή

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)