Η «οδύσσεια» μιας υιοθεσίας! | dete

Η «οδύσσεια» μιας υιοθεσίας!

Η αποχή των δικηγόρων μπλοκάρει τη διαδικασία, λένε οι ανάδοχοι γονείς κοριτσιού 7,5 μηνών!

Σε κατάσταση «ομηρίας» έχει βρεθεί ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις επτάμισι μηνών, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, που έχει ως αποτέλεσμα να σκαλώσει το τελευταίο διάστημα η διαδικασία υιοθεσίας του. Οι ανάδοχοι γονείς του βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί δεν μπορούν να πάνε πουθενά το παιδί τους χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η έγγραφη συγκατάθεση της βιολογικής μητέρας του.

 

Το ενδεχόμενο που τους κάνει να τρέμουν είναι μήπως το βρέφος αρρωστήσει και χρειαστεί να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αφού είναι ανασφάλιστο, καθώς δεν διαθέτουν τα έγγραφα για να αποδείξουν ότι είναι δικό τους. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, όπως λένε, από την τσέπη τους τα χρήματα για τις ιατρικές εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά τα οποία πιστοποιούν ότι είναι οι γονείς του, δεν μπορούν ούτε καν να βαφτίσουν το μωράκι! Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί, αν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης άναβε το πράσινο φως για να γίνει εξαίρεση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ώστε να φτάσει στο ακροατήριο και να διεξαχθεί μια τελείως τυπική δίκη.

«Λόγω της αποχής των δικηγόρων έχουμε πάρει ήδη τρεις αναβολές και πάμε για τέταρτη. Με τους ρυθμούς αυτούς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο ώσπου να πάρουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη απόφαση που θα μας κάνει και τυπικά γονείς του παιδιού μας! Ακόμη κι αν γίνει αύριο το δικαστήριο, χρειάζεται ένα τρίμηνο για να βγει η απόφαση» λέει η ανάδοχη μητέρα του κοριτσιού Παναγιώτα Αρβανιτίδου.

Η ίδια είδε, ύστερα από πολλές προσπάθειες, να εκπληρώνεται το όνειρό της να γίνει μητέρα. Ομως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια τυπική διαδικασία τής στερεί ακόμη το δικαίωμα να εμφανίζεται και τυπικά ως γονέας της μικρούλας. «Το μόνο που ζητάμε εμείς είναι να δοθεί μια εξαίρεση και να γίνει η δίκη, που είναι τελείως τυπική, αφού το παιδί το έχουμε πάρει με τη σύμφωνη γνώμη της βιολογικής μητέρας του. Ομως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν δίνει την εξαίρεση αυτή κι έτσι δεν μπορούμε ούτε καν να ταξιδέψουμε με τη μικρή μας» τόνισε.