Η Μόσχα διαψεύδει ότι διαθέτει επιβαρυντικά ντοκουμέντα για τον Ντόναλντ Τραμπ

«Χαλκευμένες» και «απόλυτη μπλόφα» χαρακτήρισε η Μόσχα τις πληροφορίες ότι διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Κρεμλίνο λένε μάλιστα ότι η Ρωσία ουδέποτε συνέλεξε πληροφορίες αυτού του είδους είτε για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ είτε για την πρώην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον κι ότι πρόκειται για κατευθυνόμενα ψεύδη με στόχο να βλάψουν τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

«Το Κρεμλίνο δεν έχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τραμπ. Αυτό το ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποκύημα φαντασίας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν.

«Πρόκειται για πλήρη μπλόφα, ένα απόλυτο κατασκεύασμα, μια ανοησία», είπε.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικές πληροφορίες ούτε για τη Χίλαρι Κλίντον κι ότι οι ρωσικές αρχές δεν συλλέγουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

«Φυσικά, όχι. Το Κρεμλίνο δεν συλλέγει επιβαρυντικές πληροφορίες. Το Κρεμλίνο [και] ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκουν το χτίσιμο σχέσεων με τους ξένους εταίρους μας, πρωτίστως προς το συμφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς το συμφέρον του ρωσικού λαού, και δεύτερον προς το συμφέρον της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.