Η Μαριάννα Σταματιάδου για τη διατροφή μετά την καραντίνα | dete

Η Μαριάννα Σταματιάδου για τη διατροφή μετά την καραντίνα

Συμβουλές για τη διατροφή μας μετά την καραντίνα δίνει η γιατρός και διατροφολόγος Μαριάννα Σταματιάδου. Σημειώνει συγκεκριμένα:
«Η «Καραντίνα» τέλειωσε. Ήταν όπως αποδείχτηκε απαραίτητη και έφερε τη χώρα μας σε θέση πραγματικά να την υπολογίζει και να την αξιολογεί όλος ο κόσμος. Τώρα είμαστε ελεύθεροι να απολαύσουμε ότι πραγματικά μας έλειψε αλλά βέβαια με σύνεση και σεβασμό στους άλλους. Οι περισσότεροι τις ημέρες του εγκλεισμού άλλαξαν συνήθειες και ας μην το παραβλέπουμε εκτονώθηκαν στην απόλαυση του φαγητού και των γλυκών, άλλωστε η κουζίνα για ένα χρονικό διάστημα έγινε το βασίλειο του σπιτιού.
Το αποτέλεσμα όμως στην εμφάνιση δεν είναι και ευχάριστο.
Τώρα όλοι θέλουν να αποβάλλουν τα παραπανίσια κιλά και βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και το καλοκαίρι και η επιθυμία όλων για μια καλλίγραμμη εμφάνιση στην παραλία.
Εδώ όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με γνώμονα την υγεία μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να μην υιοθετήσουμε δίαιτες εξπρές που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ βέβαια στις προβαλλόμενες στο διαδίκτυο διαφημίσεις. Εύκολα παρασύρονται οι χρήστες του ίντερνετ, είναι άλλωστε τόσο πειστικά αυτά που περιγράφονται.
Σημασία έχει η σωστή διατροφή με σκοπό την απώλεια των περιττών κιλών, την διατήρηση του μυϊκού ιστού και κυρίως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Πάνω απ όλα η υγεία μας.
-Ας δώσουμε έμφαση στα φρούτα, άλλωστε στην πατρίδα μας έχουμε μεγάλη ποικιλία, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
-Ας προτιμήσουμε δροσερές ανάμεικτες σαλάτες και ξηρούς καρπούς ανάλατους.
-Ας αποφύγουμε τα τηγανιτά και τις περίτεχνες λιπαρές σάλτσες.
-Αποφεύγουμε τα γλυκά!
-Τα φρούτα μπορούν να πάρουν τη θέση τους. Το παστέλι είναι μια υγιεινή και γλυκιά λύση όπως και η σοκολάτα υγείας και τα ζελέ με φρούτα η γιαούρτι.
Προσοχή πάντα στην ποσότητα.
Υπάρχουν λύσεις απλές, υγιεινές και απολαυστικές.
Όλοι μπορούμε να έχουμε ένα σωστό, ανάλογα με τις ανάγκες μας πρόγραμμα διατροφής.
Α!!! Και τον τελευταίο καιρό μάθαμε περπατάμε, μην το ξεχάσουμε. Το αυτοκίνητο είναι πολλές φορές αναγκαίο αλλά όχι πάντα η λύση».