Η «Λέσχη των Τζέντλεμαν» για μαθητές δημοτικού στη Ν. Καρολίνα | dete

Η «Λέσχη των Τζέντλεμαν» για μαθητές δημοτικού στη Ν. Καρολίνα

Την υψηλή τέχνη του savoir vivre διδάσκονται μαθητές της Δ' και Ε' τάξης δημοτικού σχολείου στην πόλη Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Οι μαθητές είναι μέλη της «Λέσχης των Τζέντλεμαν», της πιο δημοφιλούς ομάδας του σχολείου Thomas E. Kerns, και στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της λέσχης μαθαίνουν τρόπους καλής συμπεριφοράς αλλά και την πραγματική ζωή, πώς να ντύνονται, πώς να τρώνε, μέχρι και... πότισμα φυτών, ενώ επιδίδονται και σε συλλογικές δράσεις, όπως ο καθαρισμός της γειτονιάς.

Οπως ανέφερε ο 11χρονος μαθητής Ελάια Σανκς στο CBS, εκεί «εκπαιδεύεσαι για τζέντλεμαν, πώς να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον αποδέχεσαι» και όλα όσα γνωρίζουν οι τζέντλεμαν, ενώ ο 10χρονος Γκάβιν Κέρτις πρόσθεσε πως μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους και να τους συμπεριφέρονται «όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται». Ωστόσο, ο Χοσέ Χερνάντεζ Μάνουελ έδωσε μία άλλη διάσταση: «Παλιά έμπλεκα συνεχώς σε φασαρίες. Οταν άκουσα για τη “Λέσχη των Τζέντλεμαν”, έγινα μέλος. Μετά την πρώτη συνάντηση που είχαμε αισθάνθηκα καλύτερα, άρχισα να παίρνω καλύτερους βαθμούς».

Η «Λέσχη των Τζέντλεμαν», σύμφωνα με τον εμπνευστή της Μαρκ Ανταμς, στον έναν χρόνο που λειτουργεί κατάφερε «να επηρεάζει τα αγόρια σε επίπεδο προετοιμασίας για τις ακαδημαϊκές σπουδές αλλά και για την ιδιότητα του πολίτη».