Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ποικίλες δράσεις | dete

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ποικίλες δράσεις

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 οι εμψυχώτριες του προγράμματος «ΠΛΟΥΤΟΣ» και εθελοντές της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» συμμετείχαν με την δραματοποίηση ενός παραμυθιού, που διασκεύασαν οι ίδιες, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών. Παράλληλα έγινε μία ενημέρωση για το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ» και διανεμήθηκε η χριστουγεννιάτικη κάρτα, το 2ο τεύχος του περιοδικού «ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ» και αναμνηστικά που δημιούργησαν τα παιδιά του προγράμματος «ΠΛΟΥΤΟΣ».

Παρουσία πολλών γονέων, παιδιών, του προσωπικού, των αρχών και κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τα παιδιά της Μονάδας Σπαστικών διασκέδασαν τόσο με το θεατρικό δρώμενο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» όσο και με την χορωδία του 2ου Γυμνασίου που συμμετείχε, επίσης. (βλέπε φωτο 1α και 1β )

 

2)Παράλληλα, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ) της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ο θυμός του εκπαιδευτικού στην τάξη». Στο εργαστήριο συμμετείχαν 50 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι οποίοι επεξεργάστηκαν κατά ομάδες μία δραματοποιημένη μελέτη περίπτωσης. Ακολούθησε εισήγηση του επιστημονικού υπεύθυνου της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», Βασίλη Πασσά, σχετικά με τον θυμό και τη διαχείρισή του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο μοντέλο επικοινωνίας χωρίς βία του Μ.Rosemberg. Το εργαστήριο έκλεισε  με σχόλια και προβληματισμούς των συμμετεχόντων σχετικά με το θέμα του θυμού.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών του φορέα και αποτελεί μέρος του προγραμματισμού της ομάδας για τη φετινή σχολική χρονιά η οποία  εστιάζει στην διευκόλυνση των εκπαιδευτικών στα καθημερινά τους προβλήματα στην τάξη  που τους δυσκολεύουν στον παιδαγωγικό τους ρόλο.

Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 29 Ιανουαρίου 2016. (βλέπε φωτό 2α ,2β, 2γ)

 

3) Από Παρασκευή 18 μέχρι Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα εθελοντών Στήριξης και Επικοινωνίας της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων στην πλατεία Γεωργίου. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στο θέμα της φιλαναγνωσίας.

Όλα τα βιβλία είχαν προσφερθεί από βιβλιοπωλεία της Πάτρας, εκδοτικούς οίκους της Αθήνας καθώς και από συμπολίτες μας, που στηρίζουν την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Με αφορμή αυτή την δυναμική παρουσία στην πλατεία, μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν βιβλία σε συμβολικές τιμές και να γνωρίσουν το έργο του φορέα και τα προγράμματά του μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε. (Βλέπε φωτό 3 α , 3β)

 

4) Αύριο, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.00, το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ» διοργανώνει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ) για μικρούς και μεγάλους, με στόχο να επικοινωνήσει τα μηνύματα που κυριαρχούν μέσα στο πρόγραμμα και που συνδέονται με το πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ειρήνης και  αλληλεγγύης που φέρνουν τα Χριστούγεννα. (βλέπε φωτο 4) Το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

4 1α 1β

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3β