Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»: Ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Ανδρέας… και τα μπάνια του Γιώργου Παπανδρέου στην πισίνα! | dete

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»: Ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Ανδρέας… και τα μπάνια του Γιώργου Παπανδρέου στην πισίνα!

 

Ήταν Καλοκαίρι του 1964 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μένιος Κουτσόγιωργας επισκέπτονταν τα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο. Με την παρέα τους κατευθύνθηκαν προς την Αλμυρή, εκεί στο παραθαλάσσιο χωριό με τους δέκα κατοίκους αποφάσισε ο Ανδρέας Παπανδρέου να επενδύσει, αγοράζοντας μαζί με τον Μένιο Κουτσόγιωργα ένα οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα.

 

Σε αυτό το οικόπεδο έκτισε αργότερα το εξοχικό για τη Μαργαρίτα το οποίο ήταν το ησυχαστήριό της.

 

Κάθε Σαββατοκύριακο η οικογένεια Παπανδρέου επισκεπτόταν την Αλμυρή για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν με τους φίλους τους. Βλέποντας τον τεράστιο κήπο που είχε η Μαργαρίτα έβαλε την ιδέα να δημιουργήσει ένα συνεδριακό κέντρο για τις εκδηλώσεις της οικογένειας. Την ιδέα αυτή δεν κατάφερε να υλοποιήσει ο Ανδρέας ενώ πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2008 η Μαργαρίτα Παπανδρέου δημιουργούσε το «Κτήμα Μαργαρίτα». Η χωρητικότητα φθάνει τα 600 άτομα ενώ υπάρχει και πάρκινγκ για 100 αυτοκίνητα.

 

Σήμερα και έχοντας μπει ήδη στη δέκατη δεκαετία της ζωής της η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει απομονωθεί στο «καταφύγιό της», όπως συνήθιζε να λέει στους φίλους της όταν έφευγε με τον Ανδρέα για να πάνε στην Αλμυρή Κορινθίας.

 

Εκεί στο διώροφο σπίτι με τον τεράστιο κήπο, και την πισίνα με το θαλασσινό νερό έχει στήσει το στρατηγείο της.

 

 

Παρόλο που είναι σε προχωρημένη ηλικία ασχολείται ακόμη με τα ζητήματα των γυναικών-  ίδρυσε και διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας- και το κίνημα ειρήνης. Έχει τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτες και φίλους σε Ελλάδα και Αμερική, που την ενημερώνουν για όλα τα γεγονότα.

 

Αρκετά συχνή είναι και η  επικοινωνία της με τον Γιώργο Παπανδρέου και τα άλλα της παιδιά, ενώ κάποια Σαββατοκύριακα τους δέχεται όλους στο σπίτι της στην Αλμυρή