Η εστίαση προετοιμάζεται με ανάμεικτα συναισθήματα από τους επαγγελματίες | dete

Η εστίαση προετοιμάζεται με ανάμεικτα συναισθήματα από τους επαγγελματίες

Η εστίαση ετοιμάζεται να ανοίξει και τα συναισθήματα που υπάρχουν στον κλάδο, τόσο στους επαγγελματίες,  όσο και στους εργαζόμενους τους είναι τρία:

Η "πληγή" που άφησε πίσω της η καραντίνα και οι πάνω από δύο μήνες που τα καταστήματα ήταν κλειστά, με όλους αυτούς τους ανθρώπους μην έχουν έσοδα από πουθενά, πέρα από τα επιδόματα της πολιτείας.

Αυτό είναι πρώτο. Η πληγή θα αργήσει να κλείσει. Είναι δεδομένο. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αβεβαιότητα.

Το αν δηλαδή τα πράγματα τώρα που ανοίγουν τα μαγαζιά θα είναι όπως πριν, το αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα με περιοριστικούς όρους και φυσικά αν θα υπάρξει η ανάλογη ζήτηση αφού ο κόσμος, οι πελάτες της εστίασης, βρίσκονται και αυτή σε δυσχερή οικονομική θέση από την κρίση του κορωνοϊού.

Το τρίτο αίσθημα είναι αυτό που μακάρι να αναιρέσει τα δύο πρώτα. Η ελπίδα. Η ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν κάποια στιγμή καλύτερα, ότι ξεκινάει μία νέα καλοκαιρινή σεζόν και ότι τέλος πάντων τα ανοικτά καταστήματα ενός κλάδου που αποτελεί το ζωτικότερο κομμάτι του τομέα των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση της οικονομίας είναι ένας λόγος από μόνος του για να ανεβάσει την ψυχολογία όλων. Η φωτογραφία είναι από το Bodegas. Και αυτό όπως και άλλα καταστήματα μέχρι και απολύμανση έκαναν. Η εστίαση προετοιμάζεται.