Η ΕΡΤ επέστρεψε στις οθόνες με καλεσμένη τη Ζωή -Τα τεράστια χαμόγελα και η συγκίνηση | dete

Η ΕΡΤ επέστρεψε στις οθόνες με καλεσμένη τη Ζωή -Τα τεράστια χαμόγελα και η συγκίνηση

Η ΝΕΡΙΤ από σήμερα αποτελεί παρελθόν. Η ΕΡΤ επέστρεψε στις οθόνες, όπως είχε προαναγγελθεί, με το νέο της πρόγραμμα και καλεσμένη την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντονπούλου.

Η ΕΡΤ επέστρεψε στις 6 το πρωί με ουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία. Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκάνς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε η «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά. Σε αυτή την εκπομπή λίγο μετά τις 07:30 και αφού έπεσε το σήμα της ΕΡΤ και ένα βίντεο με αναδρομή στα όλα όσα έγιναν πριν δυο χρόνια, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μοιράζοντας διάπλατα χαμόγελα η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το «μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση στη ζωή μας, ενώ απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους προσέθεσε «εμπνεύσατε εμάς και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες, η νίκη δεν είναι μόνο δική σας αλλά και όλου του ελληνικού λαού και της κοινωνίας».

Με το τρακ και την συγκίνηση των παρουσιαστών να είναι εμφανή, η κυρία Κωνσταντοπούλου, αφού έκανε... ποδαρικό έφυγε και τη θέση της στο πάνελ πήραν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλος και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η συναυλία στις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

 

TagsΕΡΤ