Η ΕΑΠ είναι το φαβορί στα πλέι οφ για να κερδίσει την άνοδο! | dete

Η ΕΑΠ είναι το φαβορί στα πλέι οφ για να κερδίσει την άνοδο!

Η ΕΑΠ κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΣΚΑ –Η και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Ο Μάνος Φωτιάδης που  πήγε φέτος στην ομάδα του Αγίου Διονυσίου ήταν από τους καλύτερους παίκτες και είχε  σημαντική προφορά αναφερόμενος στο μυστικό της φετινής επιτυχίας  τόνισε «Πιστεύω ότι ήταν η ομοιογένεια που είχαμε, το καλό κλίμα που υπάρχει και το γεγονός ότι ο καθένας σκεφτόταν την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος ενώ μας ξύπνησε σίγουρα η ήττα που κάναμε στην Κεφαλονιά.

Γενικά πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και αυτό αποδεικνύεται ότι κερδίσαμε εντός και εκτός έδρας όλες τις ομάδες.  Συνεχώς βελτιωνόμαστε αφού κάνουμε πέντε προπονήσεις την εβδομάδα και πλέον ετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ.» Η ΕΑΠ κέρδισε εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο τόσο την Παναχαϊκή όσο και για την Αχαγιά 82 και ερωτηθείς ο Μάνος Φωτιάδης αν αυτές οι  σημαντικές κάνουν την ομάδατου φαβορί για την άνοδο  απάντησε «Ήταν δυο πολύ μεγάλες και σημαντικές νίκες αφού έχουμε 2−0 νίκες με όποιον αντίπαλο από τους δυο βρεθούμε στον τελικό και πάμε με άλλη ψυχολογία.

Και οι δυο ομάδες ξέρουν ότι είναι δύσκολο να κάνουν τρεις νίκες συνεχόμενες εναντίον μας για να πάρουν την άνοδο. Μετά το διπλό στηνΠαναχαϊκή δεν επαναπαυθήκαμε αφού ξέραμε ότι έχουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στην Αχαγιά που θέλαμε να κερδίσουμε για ψυχολογικούς λόγους αλλά και να αποδείξουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα.  Πλέον είμαστε το φαβορί για την άνοδο και δεν το κρύβουμε.

Στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό, όπου πιθανότατα θα παίξουμε με την Παναχαϊκή και θα θέλουμε μια νίκη  για να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Αν δεν το πούμε τώρα  δεν θα το πούμε ποτέ. Είμαστε το φαβορί στα πλέι οφ για να κερδίσουμε την άνοδο.»

Ο Μάνος Φωτιάδης που κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι φοιτητής στο 3ο έτος στην σχολή του  Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδυάζει ιδανικά μπάσκετ και σπουδές.