Η Δυτική Αχαΐα, ανησυχεί… Ο γαμπρός γύριζε, ο ιός «χόρευε»! Η περίπτωση του 28χρονου που βρίσκεται στη ΜΕΘ- Γιατί τρόμαξε ο ΕΟΔΥ

15.09.2020 / 5:53
ts

Σοβαρή ανησυχία πυροδοτεί η περίπτωση του 28χρονου τσιγγάνου από την Κάτω Αχαΐα, ο οποίος, χωρίς να φέρει υποκείμενο νόσημα, δίνει μάχη με τον κορονοϊό, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Ο νεαρός, που να σημειωθεί δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει αίσια έκβαση η περιπέτεια της υγείας του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της περιοχής, έχει «τρομάξει» τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, μετά την πληροφορία ότι οι επαφές που είχε, ως γαμπρός, σε παραδοσιακό τσιγγάνικο γάμο, δεν ήσαν μόνο οι συνήθεις του γλεντιού που στήθηκε στο συνοικισμό, αλλά με δεδομένο πως υπήρχε και βάπτιση μαζί, ακολουθώντας τη συνήθεια της φυλής του, γύρισε ανυποψίαστος όλα σχεδόν τα σπίτια, για να του ευχηθούν και να κεράσει.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Αυτό, από μόνο του, διευρύνει τον κύκλο των επαφών που είχε και σίγουρα δεν τον περιορίζει μόνο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπου έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις, δίχως μέχρι ώρας να έχει προκύψει κάτι το ανησυχητικό, για διασπορά του κορονοϊού.Αν και η 6η ΥΠε δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για εκ νέου κάθοδο κλιμακίου ειδικών του ΕΟΔΥ, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποκλείεται τις επόμενες ημέρες.

«ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ»

Ανησυχητική είναι και η εκτίμηση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας Τάσου Γιακουμή. «Κάποια στιγμή θα γεμίσουμε, αν δεν παρθούν μέτρα και δεν υπάρχει σύνεση και πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων, γενικότερα στην Αχαγιά, που φαίνεται οι πιο πολλοί να κινούνται χωρίς μέτρα ασφαλείας, για τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. «Και τότε θα γίνει – αν και το απευχόμαστε – ό,τι έγινε στη Βόρεια Ελλάδα» σημειώνει ο γιατρός, υπονοώντας τις τοπικές καραντίνες και τα ειδικά μέτρα περιορισμού και απαγορεύσεων του τοπικού πληθυσμού.Τις επόμενες ημέρες, πάντως, ξεκινά στα σχολεία της Δυτικής Αχαΐας συστηματική ενημέρωση, από υγειονομικούς της περιοχής ευθύνης του ΚΥ.

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα